Aitojen valintaopas

25 syyskuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe
Oppaat

Cronvall on tuttu työmaa-aidoista, mutta verkkokaupastamme löytyy monta muutakin vaihtoehtoa aidalle. Tässä blogissa tutustumme viiteen eri aitatyyppiin: mobiiliaitaan, työmaa-aitaan, vahvistettuun aitaan, kolmilanka-aitaan, panssariaitaan ja mellakka-aitaan, ja selvitetään niiden eroja, sekä milloin valita kunkin tyyppinen aita. Olipa kyseessä sitten työmaan rajaus, teollisuusalueen suojaaminen tai väliaikaisen alueen suojaaminen, on hyvä valita oikea aitatyyppi tarpeen mukaan.

 

1. Muoviaidat tai mobiiliaidat

Muoviaidat tai mobiiliaidat ovat erinomainen valinta rakennustyömaille, väliaikaisten alueiden suojaamiseen ja esimerkiksi tapahtumajärjestäjille. Ne ovat helposti siirrettäviä ja asennettavia, mikä tekee niistä erittäin käteviä tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa aitaratkaisua. Muoviaidat tarjoavat hyvän perussuojan ja kiinnitetään toisiinsa mukana kuuluvalla lenkeillä.

 

muovinen-liikennetyoemaa-aita-suoja-aita-tyoemaa-aita-liikenne-aita-esimerkki

 

2. Työmaa-aidat

Työmaa-aidat ovat nimensä mukaisesti käytössä rakennustyömailla ja muilla työskentelyalueilla. Ne estävät luvattoman pääsyn työmaalle ja auttavat suojaamaan ohikulkijoita vaaroilta. Työmaa-aidat ovat yleensä tilapäisiä ja helppoja asentaa. Cronvallilla on tarjolla työmaa-aidan settejä, mitkä sisältävät kaiken tarvittavan kuten aita-elementit,  betonijalat ja levykiinnikkeet. Lisäksi on erikseen tarjolla liukuportteja, betonijalkoja, työmaa-aitojen kevytportti asennussarja ja kuljetusteline työmaa-aidoille.

 

Tyoemaa-aidan_varastointi

 

3. Vahvistetut tai roundtop aidat

Vahvistettu aita on nimensä mukaisesti vahvistettu eli vahvempi kuin tavallinen työmaa-aita ja kaarevan muotoinen, kun taas tavallinen työmaa-aita on yleensä suorakulmainen. Vahvistetut aidat aidat sisältävät kaiken tarvittavan ja sitä on saatavilla 105 ja 210 metrin määrissä. Vahvistetun aidan rakenne on sellainen, että aidan sivut ja yläputki ovat taivutettuja yhdestä kokonaisesta putkesta, joten siinä ei ole hitsaussaumaa. Alaputki on kiinnitetty hitsauksella ja vahvistettu kulmavahvikkeella. 

 

vahvistettu_aita

 

4. Kolmilanka-aita

Cronvallin kolmilanka-aitaa on saatavilla pakettina tai erikseen, eri korkuisina ja väreinä RAL 7016 antrasiittiharmaa ja RAL 6005 vihreä. Cronvall tarjoaa nyloforin kolmilankaverkkoaitaa pakettina, joka sisältää kaikki tarvittavat kuten aitaelementit, tolpat ja kiinnitysosat. Erikseen on tarjolla aitaelementit, tolpat, sekä pohjalevyt.  Cronvall tarjoa myös 1-lehtistä henkilö- ja käyntiporttia,  2-lehtistä ajo- ja huoltoporttia, liukuporttia sekä salpaa joka myös soveltuu päiväkotikäyttöön. Tilatessa on tärkeää ottaa huomioon, että kaikkien tuotteiden korkeus ja väri ovat samat.

 

kolmilanka-aitaalementti

 

5. Panssariaidat

Sinkitystä teräksestä panssariverkkoaita valitaan usein aitaukseksi, kun tarvitaan kestävää turva- tai suoja-aitaa. Panssariaidan käyttökohteisiin kuuluvat muun muassa teollisuustontit, pysäköintialueet ja varastoalueet. Panssariaitojen ominaisuutena on niiden erinomainen turvallisuus ja pitkäikäisyys. Cronvallilla on tarjolla 25 metrin panssariaita setti, mihin sisältyy alumiinitolpat, vinotuet, kiristinlanka ja sen kiristin, prikot ja poraruuvit. Vaihtohetoisesti saa panssariverkon, tolpat ja kulmatuet ja kiristinlangat tilattua erikseen. Verkkokaupassa on käyntiportteja, liuku- ja ajoportteja myös panssariaitaan.

 

Verkkotaeytteinen_kaeyntiportti_h_2000-1

 

6. Mellakka-aita

Mellakka-aita, jotka ovat myös tunnettuja kulunohjausaitana. Näitä mellakka-aitoja voidaan käyttää myös sisätiloissa. Aidat ei tarvitse erillisiä aitakiinnikkeitä, koska aitojen sivuilla on kiinnitykseen tarvittava tappi ja kiinnike, jotka ovat osana rakennetta. Kiinteiden kiinnitysmekanismien ansiosta kulunohjausaidat voidaan kiinnittää toisiinsa helposti ja nopeasti.

 

mellakkaaita_perjus-1

 

Valinta oikean aitatyypin välillä riippuu tarpeesta ja kohteesta. On tärkeää ottaa huomioon aitan käyttötarkoitus, tarvittava turvallisuus ja kestävyys. Huolellinen harkinta ja tarvittavan asiantuntija-avun pyytäminen voivat auttaa sinua tekemään oikean päätöksen.

 

Cronvall helpottaa yritysten hankintoja kaikkien rakentamisen ja teollisuuden tuotteiden osalta. Näytämme ALV 0%-hinnat sekä toimitusaika-arviot avoimesti ja ostamaan pääset heti pelkällä Y-tunnuksella.

Katso kaikki artikkelit