Nykyaikainen kaidejärjestelmä on helppo ja edullinen asentaa

syyskuuta, 10 2020
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Kaidejärjestelmämme on osista koottava yhtenäinen kokonaisuus, joka on helppo asentaa, koska hitsaamista ei tarvita. Kaideputkijärjestelmä koostuu kaidetolpista, kaideputkesta ja seinäkannakkeista. Tarvittaessa kulmat ja mutkat tehdään kaidekäyrillä ja mittatarkka holkkiliitos on nopea tehdä. Lisäksi kaidejärjestelmään kuuluu halutessaan muutamia muita lisäosia. Kaikki kaidejärjestelmän osat ovat yhteensopivia. Komponentit ovat ruostumatonta terästä, ja sopivat ulko- ja sisäkäyttöön yhtä hyvin. 

 

Kaidetolppa

Kaidetolppia on erilaisia, esimerkiksi koottavia ja valmiiksi koottuja. Koottavissa yläpään ja alapään kiinnikkeen voi ostaa erikseen ja koota itse. Toinen, yksinkertaisempi vaihtoehto on valmiiksi koottu tolppa. Kaidetolppaa on myös saatavilla 90 asteen kulmalla tai säädettävällä kulmalla. Säädettävä kaidekäyrä on erinomainen rappusten rakentamiseen; ei tarvitse tietää etukäteen kuinka jyrkät rappuset ovat. Kaikki tolpat ovat samaa kaidejärjestelmää, vain eri kompoanentteja. 

 

Kaideputki

Kaideputkessa on hiottu ’’satiinipinta’’, joka vastaa hiomapaperia 320. Hiominen takaa sen, että kaiteeseen ei jää sormenjälkiä ja se ei ole liian liukas. Seinämän paksuus on 2mm, jotta seinämään voidaan tehdä reikä ja siihen kierre seinäkannaketta varten. Kaideputken paksuus on 42,4mm , joka on yleisin standardikomponentti, ja tämän löydät helposti Cronvallin verkkokaupasta. Myös muita harvinaisempia komponentteja on saatavilla pyydettäessä. Tekninen yksityiskohta kaideputkesta: Kun katkaisee putken, niin katkaisupinnan tulee olla ehdottoman suora, jota kompponenttien holkki kiinnitys vaatii.

 

Seinäkannakkeella putki kiinnitetään seinään, ja se onkin ainoa kiinnitettävä komponentti ( pultilla kaideputkeen ja ruuvilla seinään ). 

 

giphy_1

 

Kaikissa Cronvallin kaidejärjestelmän komponenteissa on hyvin korkea hionnan laatu. Markkinoilla olevissa kompponenteissa voi hionnassa olla suuriakin laatueroja. Jos hionta ei ole laadukas, voi kaide esimerkiksi luistaa kädessä hyvinkin paljon.

 

Nykyaikaisen kaidejärjestelmän etu on myös se, ettei sitä tarvitse hitsata. Tämä säästää huomattavasti kuluja ja aikaa, kun asentamisessa ei tarvita hitsaamista. Asennukseen ei siis tarvita lupaa tai osaamista hitsata. Monet markkinoilla olevista kaidejärjestelmistä ovat edelleen hitsattavia, ja tämä on huomattava lisäkustannus kaidejärjestelmään.

 

Tutustu verkkokauppaan

Katso kaikki artikkelit