Kestävät Erlatekin kiinnikkeet ja nostoapuvälineet

24 toukokuuta 2022
Erlatek nostokorvat.
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Erlatekin kiinnikkeet ja nostoapuvälineet

Erilaiset kiinnikkeet ja nostoapuvälineet kuten nostolenkit, nostokorvat, nostorenkaat, nostosangat ja nostomutterit ovat tarkoitettu helpottamaan koneiden tai niiden eri osien liikuttamista, silloin kun niiden paino, koko tai muoto estää niiden käsin liikuttelun.

Tällöin koneeseen tai sen komponenttiin on kiinnitettävä kiinnityskorvake nostolaitteeseen kiinnittämistä varten. Kiinnityskorvakkeen asennus on tehtävä niin, että nostolaite voidaan helposti kiinnittää siihen.

Cronvallin verkkokaupassa myydään alan johtavan toimijan Erlatekin laadukkaita ja kestäviä RUD- nostoapuvälineitä.

Miten valita oikea nostokorva?

Oikeaa nostokorvaa valitessa on tärkeä muistaa nostokorvan malli sekä sallitun kuormituksen merkintä tai kuormitustaulukko. Soveltuuko kyseinen nostokorva käyttötarkoitukseen?

Nostokorvien kantokyky täytyy myös olla riittävä kuormituksen suuntaan sekä nostokorvia on oltava oikea määrä.

Muita huomionarvoisia asioita nostokorvaa valitessa on esimerkiksi perusaineen kestävyys, hitsattavilla kiinnikkeillä hitsausohjeet, levykorvakkeita käytettäessä kuormitussuunta sekä reiän ja kannaksen mitoitus sekä riittävä kierrepituus (teräkset 1 x M, alut 1,25 x M, alumiinit 2 x M ja alumiini-magnesiumseokset 2,5 x M).

Nostolenkit

 VLBG_kaeaentyvyys

Nostolenkkiä eli VLBG+ lenkkiä saa käyttää ainoastaan kuorman sitomiseen tai nostamiseen. Nostolenkki on sijoitettava kuormaan nähden siten, että kuorma ei pääse liikkumaan noston aikana.

Mikäli kuorma nostetaan yhden lenkin avulla, on nostolenkki sijoitettava suoraan kuorman painopisteen yläpuolelle. Kahden korvan nostoissa nostokorvien on oltava samalla etäisyydellä kuorman painopisteestä ja sen yläpuolella. Kolmen tai neljän korvan nostoissa nostokorvat tulee asettaa symmetrisesti samaan tasoon painopisteen ympärille, jos se on mahdollista.

VLBG+ lenkki on yksi yleisimmistä nostolenkeistä, koska  se on helppo kiinnittää ja sillä on monia käyttökohteita. Nostolenkkejä käytetään paljon esimerkiksi konepajoissa, sillä lenkki mahdollistaa koneiden ja tavaroiden liikuttelun helposti.

Kuulalaakeroitu nostosanka

VWBG-V-tuotekuva

Kuulalaakeroitu nostosanka eli VWBG on pyörivä lenkki, joka on tarkoitettu kappaleiden kääntämiseen, esimerkiksi lattialta pystyyn nostamiseen.

VWBG-V ja VWBG nostosankoja saa käyttää taakkojen asennuksissa sekä muissa nostotöissä. Taakkoja voi myös kääntää nostosangan avulla kuormitettuna, mutta taakkaa ei saa kääntää kuitenkaan täydellä kuormalla, eikä etenkään 90° asteen kulmassa ruuviin nähden. VWBG-V ja VWBG nostosankoja voidaan käyttää myös kuormansidontapisteinä.

Nostorengas VRS

VRS-F-tuotekuva

Nostorengas VRS on tarkoitettu kappaleiden liikutteluun, missä tarvitaan jopa 360 asteen käännettävyyttä. Nostorengas on varustettu kiinnittämistä ja avaamista helpottavalla avaimella.

Tuotetta valitessa on hyvä huomioida DIN-ruuvi. DIN580-mukaisten silmukkaruuvien sivusuuntainen kuormitus on kielletty. Monihaaranostoissa silmukan on oltava kiristettynä kuormituksen suunnassa.

DIN580-mukaisten silmukkaruuvien sivusuuntainen kuormitus on kielletty.    Monihaaranostoissa silmukan on oltava kiristettynä kuormituksen suunnassa.

Erlatek nostokorvat ovat kuormitettavissa kaikkiin suuntiin.

Nostorengas RS

RS-tuotekuva

Nostorengas RS on myös 360 astetta kääntyvä ruuvattava nostokorva. Ruuvi on helppo asentaa ja irrottaa, ja sen pystyykin irrottamaan vaikka käsin, eli ruuvi ei vaadi erillisiä työkaluja. Kehittyneempi versio DIN- ruuvista.

Nostomutteri RM

RM-tuotekuva

Nostomutteri RM kestää edellä mainittuja kiinnikkeitä paremmin kuormia. Nostomutteri on kehittyneempi version DIN580 ruuvista. Nostomutterilla onkin erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

Nostokorva ACP

ACP-tuotekuva

Nostokorva ACP on rakenteeltaan pulttirakenteinen. Nostokorvan rakenteen ansioista jousimekanismi kääntää nostosangan automaattisesti optimaaliseen suuntaan.

Tuote on yleinen esimerkiksi muottiteollisuudessa, kun esineeseen ei saa osua, jotta se ei vaurioidu tai naarmuunnu. Näin ollen nostolenkin kääntämisellä voidaan varmistaa, että koukku ei osu tavaraan eikä se tee vahinkoa

Hitsattava nostokorva VLBS

VLBS-tuotekuva

Hitsattava nostokorva VLBS on hyvä tuote ulkotiloihin, sillä se kestää eri sääoloja.

Nostokorvassa on vain yksi hitsauspala, joka on kiinteästi kiinni, eli tuote on erittäin helppo hitsata paikoilleen. ​​Hitsattava nostokorva VBS on taottu lujasta CrNiMo-teräksestä, joka takaa sille korkean dynaamisen ja staattisen lujuuden.

Hitsattava nostosanka

ABA-tuotekuva

Hitsattava nostosanka on nostokorva, joka kestää kuormitusta joka suuntaan. Nostosanka on kuorrutettu ja karkaistu ja kestää siksi hyvin kulutusta. Tuote asennetaan hitsaamalla, mikä onkin kestävyyden kannalta tärkein vaihe. Pätevä hitsaaja on ensiarvoisen tärkeä tuotteen asennuksen kannalta.

 Putoamissuojaimen kiinnityspiste

PSA-VRS-tuotekuva

Putoamissuojaimen kiinnityspiste on ruuvattava nostokorva valjaiden kiinnitykseen sisätiloissa. Nostokorva kestää maksimissaan kahden henkilön painon. 

Kiinnikkeiden EN 795 sekä EN 365 mukainen merkintä kertoo kantavuudesta (kuinka monta henkilöä), M12= 1 henkilö, M16/20= 2 henkilöä.

Erlatekin särötestaus ja laatutakuu

Kiinnikkeitä valitessa on hyvä huomioida myös niiden laatu, joka takaa myös käytön turvallisuuden. Kaikki Erlatekin ruuvit ja osat tarkastetaan valmistusvaiheessa niin, että niihin laitetaan tunkeuma-ainetta, joka paljastaa mahdolliset säröt. Jokainen ruuvi ja osa tarkistetaan ennen käyttöönottoa. Tarkastus tehdään särötarkastuslaitteilla, jotta voidaan taata tuotteen laadukkuus. 

Särötestaamattomissa ruuveissa on erittäin suuri tapaturman vaara, sillä jos ruuvi tai jokin tuotteen osa pettää, niin nostettava kuorma voi tippua. Siksi suosittelemme käyttämään vain Erlatekin RUD- särotestattuja tuoteeseen tarkoitettuja ruuveja.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

 

Kiinnikkeet ja nostoapuvälineet

Katso kaikki artikkelit