Leijona HD verhouslevy: vaihtoehto maatilavanerille tai pinnoitetuille vanereille

16 toukokuuta 2024
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe

Cronvallin verkkokaupasta löytyvät kotimaiset Leijona HD-verhouslevyt on valmistettu puhtaasti puusta hyödyntäen puujalostusteollisuuden sivutuotteita. Monipuoliset HD-levyt ovat kosteudenkestäviä, erittäin vahvoja ja hyvän taivutuslujuutensa ansiosta luotettava valinta erilaisiin verhoustarpeisiin sisätiloissa ja katetuissa ulkotiloissa. Leijona HD verhouslevyt ovat CO2-negatiivisia ja sitovat hiiltä rakenteisiin, minkä ansiosta ne ovat myös ympäristöystävällinen valinta.

 

Verhouslevyjen sileä puoli on maalattu valkoiseksi vesiohenteisella maalilla ja päällystetty pintalakalla, joka suojaa maalipintaa ja rakenteita kosteudelta. Näin ollen levyt soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Levyjen lakkapinta kestää satunnaista pesua painepesurilla, mikä tekee niistä helppohoitoisia ja pitkäikäisiä.

 

 

 

Levysaumat suositellaan suojaamaan elastisella massalla tai PE-teipillä. Levyjen pesu tapahtuu puhdistamalla pinta etäältä, välttäen reunoja tai alueita, joissa lakka on vaurioitunut. Levyreunat suositellaan suojaamaan esimerkiksi vedenkestävällä polyeteeniteipillä tai elastisella saumamassalla pidemmän käyttöiän saavuttamiseksi. Pesun jälkeen pinnalle ei saa jäädä vettä seisomaan.

 

Verhouslevyjen käyttökohteet

Leijona HD verhouslevyt soveltuvat monenlaisiin rakennusprojekteihin. Levyt sopivat sekä kiinteisiin rakenteisiin että tilapäisten tilojen rakentamiseen. Leijona HD verhouslevyt soveltuvat muun muassa seinien ja sisäkattojen levytykseen, varastotiloihin, teknisiin tiloihin ja yleisiin rakennustöihin. 

 

6mm Leijona HD verhouslevy vastaa vahvuudeltaan n. 11mm havuvaneria.

 

Kosteudenkestävät Leijona HD verhouslevyt soveltuvat hyvin myös ulkokäyttöön. Ulkotiloissa ne soveltuvat muun muassa pihakatoksiin ja -rakennuksiin, katettuihin alakattorakenteisiin ja taloustakenteisiin. Levyt soveltuvat lisäksi maatilarakentamiseen, lastauslaitureille, tienvarsimainoksiin sekä myymäläsisustukseen.

 

 

Leijona HD verhouslevyt ovat kosteudenkestäviä.

 

Verhouslevyn asentaminen

 

Verhouslevyjen asentamisessa voi hyödyntää Leijona HD verhouslevyn asennusvideota sekä Cronvallin sivuilta löytyvasennusohjeita. Ennen levyjen asentamista on hyvä tarkistaa tuotteiden mahdolliset viat sekä antaa levyjen tasaantua sateelta suojattuna vähintään 24h niissä olosuhteissa, joihin ne on tarkoitus asentaa. Lisäksi puutuotteiden luonnollisen kosteuselämisen vuoksi levysaumojen väliin tulee jättää 2 mm rako ja muihin kiinteisiin rakenteisiin 4 mm rako. 

 

Katso Leijona HD verhouslevyn asennusvideo tästä.  

 

Leijona HD verhouslevyt tarjoavat kestävän ja monipuolisen vaihtoehdon erilaisiin rakennusprojekteihin. Niiden kosteudenkestävyys ja vahvuus tekevät niistä luotettavan valinnan sekä sisä- että ulkokäyttöön. Tutustu lisää levyihin Cronvallin verkkokaupasta.

Katso kaikki artikkelit