Metalliverkko on monikäyttöinen rakennuselementti | Cronvall Oy

15 lokakuuta 2020
Metalliverkot Cronvallilta
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Metalliverkko on yksi rakennusalan elementeistä, joihin törmää yllättävän usein. Metalliverkon valinnassa on monia vaihtoehtoja, ja käyttötarkoitus määrää hyvin paljon verkon valintaa.

 

Metalliverkon käyttökohteet

Metalliverkolla on hyvin monia eri käyttökohteita. Verkkoa käytetään muun muassa sisäkatoissa, hisseissä sekä rakennusalalla suojana, esimerkiksi roskakatoksen komponenttina ja työkoneiden suojana. Metalliverkon yksi yleisimmistä käyttötarkoituksista onkin suojaaminen.

 

Metalliverkon silmäkoot vaihtelevat 0,033 millistä sataan milliin, ja langan paksuus 0,03 millistä kymmeneen milliin. Verkon silmät ovat neliön muotoisia. Metalliverkon silmäkoko vaihtelee käyttökohteen mukaan.

 

Hitsattu- vai kudottu metalliverkko? 

Metalliverkot voidaan jakaa hitsattuihin ja kudottuihin. Hitsatut verkot on kaikkein yleisin versio metalliverkoista. Hitsattuja verkkoja hitsataan 3,5mm silmäkoosta eteenpäin.

 

Jos silmän koko menee alle 3,5 mm, on verkko kudottu. Kudotussa verkossa käyttötarkoitus vaihtuu kokonaan verrattuna suurempi silmäisiin metalliverkkoihin. Kudottuja verkkoja on lukuisia, muun muassa elintarviketeollisuudessa niitä käytetään paljon. Cronvallilla on laaja valikoima erilaisesta langasta kudottuja pienisilmäisiä verkkorullia. 

 

Metalliverkkoja myydään arkkeina tai rullina

Metalliverkkoa myydään joko arkkeina tai rullina. Rullatavarana myydyn hitsatun metalliverkon lanka on hyvin ohutta ja taipuisaksi lämpökäsiteltyä. Verkon vaakatasossa oleva lanka on käsitelty niin, että sen saa rullalle. Pystylangat ovat puolestaan jäykempiä, jolloin ne eivät taivu rullalle niin helposti.

 

Pakotettuja verkkoja kutsutaan myös seulaverkoiksi. Hyvä esimerkki pakotetusta verkosta on vaikkapa vanhanaikaisen hissin suojaverkko, jonka silmäkoko on 8x8mm, jotta sormi ei mahdu siitä läpi. Kuitenkin metalliverkot ovat nykyään useimmiten hitsattuja ja myydään arkkeina, sillä niiden kiinnittäminen ja leikkaaminen on huomattavasti helpompaa. 

 

Hitsatussa metalliverkossa lanka on hyvin jäykkää. Lämpökäsittely takaa langan jäykkyyden, ja hitsattua metalliverkkoa voikin käyttää rakenneosana sellaisenaan. Laadukas metalliverkko on tehty joko ruostumattomasta- tai haponkestävästä teräksestä. Sinkittyä verkkoa tehdään kahdella tavalla; joko sinkitystä langasta hitsaamalla tai hitsauksen jälkeen teräslangasta jälkisinkittynä (kuumasinkitys). Cronvall myy lähes poikkeuksetta teollisuusstandardin mukaista kuumasinkittyä verkkoa sen korroosionkestävyyden vuoksi. Kyseisissä verkoissa myös hitsisauma on sinkitty, joka tarjoaa todella hyvän korroosionkestävyyden myös saumoille.

 

Metalliverkot löytyvät helposti Cronvallin verkkokaupasta

Cronvallin sivuilla tuotteet ovat jaoteltu niin, että oikean tuotteen löytäminen on helppoa tiettyä käyttötarkoitusta varten. Verkot ovat jaoteltu muun muassa sen mukaan onko etsinnässä hitsattu verkkorulla, arkki vai kudottu verkko. Näin oikean tuotteet löytäminen monista vaihtoehdoista juuri omaan tarpeeseen on helpompaa.

 

Cronvall Oy on rakentamisen verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Tutustu metalliverkkoihin

Katso kaikki artikkelit