Minkälainen aitaelementti on kolmilankaverkkoaita?

heinäkuuta, 7 2020
Kolmilankaverkkoaita Nylofor
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
työmaa

Kolmilankaverkkoaita on äärimmäisen kestävä ja monikäyttöinen aitaelementti, ja siihen törmääkin missä vain. Kolmilankaverkkoelementti on yleinen julkisessa rakentamisessa, ja sen löytääkin usein päiväkodin pihoilla, koirapuistoissa tai urheilukentillä. Kolmilankaverkkoaitaa käytetään myös erilaisten vaarallisten alueiden rajaamiseen, sillä sen konstruktio estää kiipeämistä. Kolmilankaverkkoaita ei ole myöskään näkyvyyttä peittävä aitaelementti; tähän tarkoitukseen tarvitaan toinen aitatyyppi.

 

Esittelyssä: Nylofor 2DS -aita

 

Kolmilankaverkkoaidoissa on eroja, vaikka aitaelementti on sinällään standardoitu. Betafence on Nylofor-aidan alkuperäinen valmistaja ja Cronvall toimii heidän jälleenmyyjänä Suomessa. Meidän myydyin kolmilankaverkkoaita on malliltaan Nylofor 2DS -aita, ja se on monilta ominaisuuksiltaan markkinoiden paras. 

Kolmilankaverkkoaita on väriltään standardina vihreä tai antrasiitinharmaa ja valmistettu pulverimaalatusta sinkitystä teräksestä. Nylofor-aidassa on primer-käsittely, joka takaa värin kirkkauden vuodesta vuoteen. Aitaelementtien korkeudet vaihtelevat 60-240 cm mutta erikois-tolppien avulla voidaan saavuttaa vaikka 400cm korkeuden käyttämällä kahta 200cm aitaelementtiä. Cronvallilla on kätevä metrihinnoittelu, tilatessasi ilmoita vain tarvitsemasi metrimäärä; toimitamme kaiken tarvittavan, eli aitaelementit, tolpat ja asennustarvikkeet. Laadukkaan kolmilankaverkkoaidan elinikä voi olla jopa 50 vuotta, ja Nylofor-aidalla onkin 10 vuoden tehtaan maalitakuu.

 

Tolppa erottavana tekijänä

 

Standardoidussa aitaelementissä asia joka voi vaihdella on tolppa, johon aita kiinnitetään. Cronvallilla on myynnissä valmistajan uusin Bekafix-tolppa, joka erottuu edukseen verrattuna muihin tolppiin. Bekafix-tolpalla voit tehdä minkä tahansa asteen kulmia, eli et tarvitse erillisiä kulmatolppia tai -kiinnikkeitä. Tämä on tolpan yksi suurimmista ominaisuuksista, joilla se erottuu monista markkinoiden muista tolpista. Tämän lisäksi Bekafix-tolpassa on valmiiksi tehty reikä kondenssivedelle, joka tulee tarpeeseen talven pakkasilla. Bekafix-tolpan ansiosta aidan asentaminen on helppoa; yksi henkilö voi asentaa koko aidan. Tolppien erikoinen kiinnityssysteemi mahdollistaa aitaelementin ripustamisen suoraan tolppaan yhden asentajan voimin. Tämä puolittaa aidan pystyttämiseen vaaditun ajan ja henkilöstön.

 

aitaelementti-kiinnitys

 

Riippuen maaperästä tolpat asennetaan joko suoraan maahan betonivalulla tai betonille/kalliolle erillisellä pohjalevyllä.

 

Kolmilankaverkkoaita päiväkodin ympärille 

 

Kolmilankaverkkoaidan yksi yleisimmistä käyttötarkoituksista on päiväkodin piha-alueen rajaus. Rt-korttijärjestelmä (RT-KORTTI 89-10966) on suomalainen järjestelmä, joka määrittää tiettyihin tarkoituksiin sopivat rakennuselementit. Nylofor 2DS -aita ja Bekafix-tolppa ovat molemmat hyväksytty päiväkotiaidan rakentamiseen. 

Päiväkotiaita on useimmiten 1,2 tai 1,4 metriä korkea ja portissa tulee olla tuplalukitus/lapsilukko. Aidan verkkorakenne on suunniteltu estämään kiipeämistä. Näiden piirteiden takia, aita soveltuu erinomaisesti päiväkotien ja koulujen piha-alueiden rajaamiseen.

 

Cronvallin verkkokaupan asiakkaita ovat muun muassa urakoitsijat, kunnat, maanrakennusyritykset, metallirakennepajat ja yrittäjät. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta: tilaat tarvitsemasi tuotteet jopa 10 sekunnissa.

 

Tutustu Nylofor -kolmilankaverkkoaitoihin

Katso kaikki artikkelit