Minkälainen aitaelementti on kolmilankaverkkoaita? | Cronvall Oy

7 heinäkuuta 2020
Kolmilankaverkkoaita Nylofor
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Kolmilankaverkkoaita on äärimmäisen kestävä ja monikäyttöinen aitaelementti, johon voi törmätä monissa eri paikoissa. Kyseinen aitaelementti on hyvin yleinen esimerkiksi julkisessa rakentamisessa ja sen löytääkin usein päiväkodin pihoilta, koirapuistoista tai urheilukentiltä.

 

Kolmilankaverkkoaitaa käytetään myös erilaisten vaarallisten alueiden rajaamiseen, sillä aidan verkkorakenne estää sen yli kiipeämisen. On kuitenkin hyvä huomioida, että kolmilankaverkkoaita ei ole näkyvyyttä peittävä aitaelementti, eikä näin ollen ole tarkoitettu näköesteeksi.

 

Esittelyssä: Nylofor 2DS -aitaelementti

 

Kolmilankaverkkoaidoissa on eroja, vaikka aitaelementti on sinällään standardisoitu. Betafence on Nylofor-kolmilankaverkkoaidan alkuperäinen valmistaja. Me Cronvallilla toimimme heidän jälleenmyyjänä Suomessa. Meidän myydyin kolmilankaverkkoaita on malliltaan Nylofor 2DS -aita, ja se on monilta ominaisuuksiltaan markkinoiden paras. 

 

Kolmilankaverkkoaidan standardiväri on vihreä (RAL 6005) tai antrasiitinharmaa (RAL 7016). Kyseiset aitaelementit ovat valmistettu pulverimaalatusta sinkitystä teräksestä, jotta aidan pinta ei ruostu vuosien saatossa. Nylofor-aidassa on myös primer-käsittely, joka takaa värin kirkkauden vuodesta vuoteen.

 

Aitaelementit helposti verkkokaupasta

 

Aitaelementtien korkeudet vaihtelevat 60 senttimetristä 240 senttimetriin, mutta erikoistolppien avulla voidaan saavuttaa jopa 400 cm korkea aitaelementti käyttämällä kahta 200 cm korkeaa aitaa.

 

Cronvallilla on kätevä metrihinnoittelu, tilatessasi sinun tarvitsee ilmoittaa vain haluamasi metrimäärä, sillä toimitamme kaiken tarvittavan automaattisesti. Aitapaketti sisältääkin aitaelementit, tolpat sekä kaikki asennustarvikkeet. Laadukkaan kolmilankaverkkoaidan elinikä voi olla jopa 50 vuotta. Näin ollen myös Nylofor-aidoille on annettu tehtaan 10 vuoden maalitakuu. 

 

 

 

aitaelementti-kiinnitys

 

Tolpan asennus maahan ja muuriin

 

Riippuen maaperästä aitojen tolpat asennetaan joko suoraan maahan betonivalulla tai betonimuurille erillisellä pohjalevyllä. Tolppa tiputetaan pohjalevyn tukitankoon. Hitsausta ei tarvita, koska osat ovat mitoitettu toisiinsa sopiviksi. Kolmilankaverkkoaidan tolpan pohjalevyä käytetään silloin, kun aitaelementti pystytetään betonimuurille, jossa betonivalun käyttö ei ole mahdollista.

Levy asennetaan pulttaamalla se kiinni siinä olevien kahden reiän kautta. Cronvallin pohjalevyt ovat valmistettu sinkitystä teräksestä ja ne käyvät kaikkiin saatavilla oleviin aidan pituuksiin.

 

Tolpan asennus kallioon

Kallioon porataan reikä harjaterästä varten. Harjateräksen kallioasennuksessa käytetään betonia. Esiin tulee jäädä n. 30 cm harjaterästä. Tämän jälkeen tolppa asennetaan harjateräkseen niin, että harjateräs jää tolpan sisään. Tolpan hattu avataan ja tolpan sisään kaadetaan betonia n. puoleen väliin. Lopuksi betonipinnan korkeudelle porataan reikä kondenssiveden poistumista varten.

 

Kolmilankaverkkoaita päiväkodin ympärille 

 

Kolmilankaverkkoaidan yksi yleisimmistä käyttötarkoituksista on päiväkodin piha-alueen rajaus. Rt-korttijärjestelmä (RT-KORTTI 89-10966) on suomalainen järjestelmä, joka määrittää tiettyihin tarkoituksiin sopivat rakennuselementit. Nylofor 2DS -aita on hyväksytty päiväkotiaidan rakentamiseen. 

 

Päiväkotiaita on useimmiten 1,2 tai 1,4 metriä korkea ja portissa tulee olla tuplalukitus tai lapsilukko. Aidan verkkorakenne on suunniteltu estämään kiipeämistä. Näiden piirteiden takia, aita soveltuu erinomaisesti päiväkotien ja koulujen piha-alueiden rajaamiseen.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

 

Kolmilankaverkkoaidat

 

 

Katso kaikki artikkelit