Nykyajan kaivonkannet komposiitista

22 toukokuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe
Tuotteet

Vanhan betonikannen vaihtaminen kevyeen komposiittikanteen kannattaa, jotta välttyy turhilta sakkomaksuilta ja varmistaa työturvallisuuden. Kevyt komposiittikansi on huomattavasti helpompi käsitellä ja painaa alle sallitun 25 kg:n rajoituksen, mikä tekee sen nostamisesta ja asentamisesta vaivattomampaa ja turvallisempaa. Kaivonkansi komposiitista tarjoaa kevyen ja nykyaikaisen vaihtoehdon betonikansille ja valurautakansille. Vaihtoehtoja on tarjolla useita erilaisia verkkokaupasamme. 

KomposiittikansipngPicture 1

 

Esimerkkinä mainittakoon kaivonkansi 780 komposiitti, joka sopii hyvin kaivoihin, joissa on iso betonikansi halkaisijaltaan noin 550-680 mm. Ulkohalkaisija puolestaan vaihtelee noin 710-860 mm välillä. Tähän kaivonkanteen sisältyy kehys, joka kiinnitetään mukana tulevilla pulteilla. Pulttireikien väli on 700 mm. Tarvittaessa se voidaan myös liimata kiinni betonirenkaaseen tiivistävällä liimamassalla.

 

Komposiitti kaivonkansi kestää jopa 1500 kg painoa ja se kuuluu A15 kantavuusluokkaan. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon viheralueille, joilla liikkuvat pääasiassa jalankulkijat ja pyöräilijät. Sen paino on ainoastaan 7 kg, joten se on huomattavasti helpompi käsitellä verrattuna raskaampiin betonikansiin. Kansi lukitaan Torx-kantaisella ruuvilla ja se on myös UV-suojattu, mikä takaa sen kestävyyden myös jääolosuhteissa. Lisäksi se täyttää lapsiturvallisuusvaatimukset ja on hyväksytty A15 EN 124 direktiivin mukaisesti.

Komposiittikannen mukana tulee:
– Torx ruuvi lukitukseen
– Torx 40 ruuvikärki
– Nostokoukku
– 4 kpl lyöntipultti 8×72 mm

 

 

 

Toinen suosittu kansi on 'Kevyt kaivonkansi 1150/600 Komposiitti'

Lapsiturvallinen ja kevyt kaivonkansi, joka painaa vain 9 kg. Tämä kansi sopii kaikkiin betonikaivoihin, joiden ulkohalkaisija on noin 1130-1200 mm. Kun kansi on avattuna, kaivon halkaisija on 615 mm, mikä helpottaa pääsyä kaivon sisälle tarvittaessa.

Kaivonkannessa on sisäänrakennettu kehys, joka kiinnitetään mukana tulevilla pulteilla. Tämäkin kaivonkansi kuuluu A15 kantavuusluokkaan, eli se kestää jopa 1500 kg painon, mikä tekee siitä erittäin vahvan ja kestävän ratkaisun. Valmistusmateriaalina käytetään HD-PE (high density polyeten) -materiaalia, joka on erittäin kestävää ja UV-suojattua. Tämä tarkoittaa, että kansi kestää myös jääolosuhteita ilman ongelmia. Tämä lapsiturvallinen kaivonkansi on myös hyväksytty A15 EN 124 direktiivin mukaisesti, joten voit olla varma sen laadusta ja turvallisuudesta.

Kannessa on myös lukitusmekanismi, joka vaatii työkalun avaamiseen. Näin varmistetaan, että kansi pysyy tiiviisti paikoillaan ja estää pääsyn kaivoon ilman asianmukaista työkalua.

 

Katso kaikki kevyet kaivonkannet

 

Cronvall helpottaa yritysten hankintoja kaikkien rakentamisen ja teollisuuden tuotteiden osalta. Kerromme ALV0%-hinnat sekä toimitusaika-arviot avoimesti ja ostamaan pääset heti pelkällä Y-tunnuksella.

Katso kaikki artikkelit