Rakenneteräkset S235 ja S355

5 huhtikuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe
Oppaat

Teräs 235 ja 355 ovat molemmat yleisesti käytettyjä rakenneteräksiä, mutta niiden mekaanisissa ominaisuuksissa ja käyttötarkoituksissa on joitakin merkittäviä eroja.

 

Rakenneterästen S235 ja S355 ovat lujuusluokkia, jotka määrittävät teräksen myötölujuuden. Lujuusluokka S235 tarkoittaa, että teräs kestää vähintään 235 megapascalia (MPa) taivutuslujuutta, kun taas lujuusluokka S355 kestää vähintään 355 MPa taivutuslujuutta. Yksinkertaisesti sanottuna, S355-lujuusluokan teräs on kestävämpää ja vahvempaa kuin S235-lujuusluokan teräs. Tämä johtuu siitä, että se sisältää enemmän hiiltä, mangaania ja muita seosaineita, jotka parantavat sen lujuutta, mutta tekee siitä myös kalliimman ja vaikeammin hitsattavan.

 

Sitkeyden osalta S355 on sitkeämpi kuin teräs S235. Tämä tarkoittaa, että se kestää paremmin haurasmurtumia ja pystyy absorboimaan enemmän energiaa ennen murtumista. S355-lujuusluokan terästä käytetään yleensä raskaassa rakentamisessa, kuten silloissa, kaivoksissa ja offshore-rakenteissa, joissa vaaditaan erittäin korkeaa lujuutta ja kestävyyttä. S235-lujuusluokan terästä käytetään yleensä kevyemmissä rakennus sovelluksissa, kuten rakennusten rungoissa, seinissä ja katoissa.

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka sekä S235 että S355 ovat rakenneteräksiä, S355 on yleensä vahvempi ja soveltuu paremmin vaativiin sovelluksiin, kun taas S235 käytetään yleisesti yleisessä rakennus- ja konepajateollisuudessa.

 

Katso tuotteet

 

Cronvall helpottaa yritysten hankintoja kaikkien rakentamisen ja teollisuuden tuotteiden osalta. Kerromme ALV0%-hinnat sekä toimitusaika-arviot avoimesti ja ostamaan pääset heti pelkällä Y-tunnuksella.

 

Katso kaikki artikkelit