Rappuralli on tuttu tuote – Haluamme tehdä sen ostamisesta helpompaa

joulukuuta, 5 2020
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
Tuotteet

Rappuralli, jalkasäleikkö, kehystetty ritilä, puristeritilä… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Rappuralli on jokaiselle suomalaiselle tuttu teräsritilä, joka asetetaan ulko-oven eteen sellaisenaan tai upotettuna. Rappuralli vähentää lumen ja lian kulkeutumista sisätiloihin. 

Nimipaljouden lisäksi asiakasta voi hämmentää rappurallien heikko tarjonta. Rappuralleja ei ole juurikaan standardoitu, vaikka moni ostaja niin ajattelee. Kun standardikoot puuttuvat, nopeaksi ja helpoksi ajatellusta ostosta voi tulla iso päänvaiva.

Mitä hyötyä rappurallien standardoinnista sitten olisi? Tärkeä etu asiakkaalle on tietenkin kustannussäästö: standardoitu tuote on mittatilaustuotetta selvästi edullisempi. Valmiin rappurallin ostaminen on myös huomattavasti nopeampaa. Kun rakennusprojekti on lopuillaan, mikä olisi sen mukavampaa kuin mahdollisuus viimeistellä urakka helpolla ja nopealla rappurallin hankinnalla?


Cronvallin rappurallit

Rappurallia ei useinkaan tarvitse upottaa alustaansa, joten valmiilla mitoilla pärjää pitkälle. Cronvall tarjoaa matalia valmiita rappuralleja kolmessa eri koossa, ja niitä voi yhdistellä eri suuruisiksi kokonaisuuksiksi. Rappurallimme ovat kooltaan 1000x1000 mm, 1000x1500 mm ja 490x790 mm. Kaikkien jalkasäleikköjemme korkeus on 25 mm, joka usein riittää siihen, että ovia mahtuu aukeamaan. Toivomme, että näistä mitoista tulisi suomalainen standardi. Standardoinnissa heitämme pallon seuraavaksi suunnittelijoille.

Cronvallin valmiit rappurallit ovat kehystettyjä kuumasinkittyjä puristeritilöitä. Valikoimaamme kuuluu myös rappurallien raaka-aine, eli sinkitsemätön teräksinen puristeritilä, josta voi leikata sopivan kokoisen rappurallin silloin, kun omaan kohteeseen tarvitaan ehdottomasti mittatilaustyötä. Määrämittoihin leikkaamisen jälkeen teräksinen rappuralli täytyy vielä kehystää ja sinkitä. 

Olemme valinneet jalkasäleikkömme silmäkooksi hieman tiheämmän, invarampeista tutun 34x11 mm. Tässä silmäkoossa metallisäleiden väliin eivät hujahda asiat, jotka eivät sinne kuulu, kuten kävelykeppi tai korkokengän korko. Kaikkien rappuralliemme ritilän mitat ovat siis: silmä 34x11 ja ritilän korkeus 25x2 mm.

 

Teknistä tietoa rappurallista

Rappuralli on terästä ja kuumasinkitty ja kehystetty. Se on luja puristeritiläpala. Lujuudeltaan se ei tosin yllä hoitotasoritilöiden tasolle, jotka valmistettu puristehitsaamalla. Mutta näin suurta lujuutta ei tarvitakaan, sillä rappuralli lepää alustaansa vasten koko matkalta.

Rappuralli valmistetaan puristeritilästä. Puristeritilän sideteräs ja kantoteräs, (jossa on pieniä lovia) puristetaan suurella voimalla yhteen. Puristuksessa syntyvä kitka kuumentaa teräksen, jolloin side- ja kantoteräs hitsautuvat kiinni toisiinsa. Tästä nimi puristeritilä. Lopputulos on siisti ja tyylikäs, sillä varsinaista näkyvää hitsisaumaa ei tuotteeseen synny.


Cronvallin verkkokaupan asiakkaita ovat muun muassa urakoitsijat, kunnat, maanrakennusyritykset, metallirakennepajat ja yrittäjät. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta: tilaat tarvitsemasi tuotteet jopa 10 sekunnissa.

 

Tutustu rappuralleihin

Katso kaikki artikkelit