Törmäyssuoja eli turvakaide + törmäyspollari

lokakuuta, 30 2020
Törmäyssuoja eli turvakaide + törmäyspollari
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Törmäyssuoja koostuu kahdesta elementistä jotka tunnetaan myös nimellä törmäyspollari ja turvakaide. Henkilöt pääsevät kulkemaan pollarien lomitse, kun taas turvakaide estää kulun. Törmäyssuojalla voidaan esimerkiksi ohjata liikennettä, suojata iskuille herkkää kohdetta tai luoda turvallisia kulkureittejä haluamallaan tavalla sekä sisä- että ulkotiloissa.

Törmäyssuojien käyttötarkoitukset
 

Törmäyspollarit ja turvakaiteet ovat enimmäkseen käytössä samoissa paikoissa ja samaan tarkoitukseen. Törmäyssuojilla halutaan esimerkiksi estää jonnekkin ajo, suojata jotakin tilaa tai seinää tai ohjata liikennettä haluttuun suuntaan. Yleisiä paikkoja törmäyssuojille ovat esimerkiksi suuren kaupan parkkipaikka tai parkkihalli, ja hyvin usein ne ovat juuri autoilta suojaamiseen jossakin tilanteessa. Ympäristöä tarkastellessa huomaa, onko törmäyssuoja laitettu paikkaan, jossa se on todella tullut tarpeeseen; usein pollareissa näkee suuriakin törmäysjälkiä, joskus taas ei lainkaan. 

 

Törmäyspollareissa on eroja korkeuksissa, paksuuksissa ja järeyksissä. Cronvallin valikoimassa olevat törmäyssuojat ovat todella korkealaatuisia, ja esimerkiksi ne on ennen maalausta sinkitty ja maalauksen taso on hyvin korkea laatuinen ja kestää sään kuin sään. Törmäyssuojia on saatavilla myös ilman kelta-mustaväritystä, mainitsethan tämän tilatessa. Keltamustaksi maalattu pollari on usein parkkihalleihin ja teollisuukäyttöön, kun taas ruostumatonteräs versio käy ohjaamiseen ulkona. 

 

Cronvallilla uusi kiinnitysohjelma 

 

Lisäksi pollarin kiinnitystavat vaihtelevat. Törmäyspollari voidaan kiinnittää maahan joko upottamalla tai aluslevyllä lattiapintaan. Cronvallilla on uusi kiila-ankkurien tuoteperhe, jonka ansiosta aluslevyllisten törmäyssuojien kiinnittäminen helpottuu huomattavasti. Tuoteperheessä on mukana kaikki yhteensopivat, valmiiksi mietityt kiinnitystuotteet aluslevy kiinnitykseen ja ne esitetään verkkokaupassa kyseisen pollarin yhteydessä. Kiinnitysohjelma on etu kiinnityksen ja etenkin asentajan kannalta; kaikki on tilattavissa samalla kertaa. Törmäyssuojien kiinnittämisessä on tärkeää olla huolellinen, sillä huonosti kiinnitetty pollari kaatuu jo pienestäkin töytäisystä.

 

Cronvallin verkkokaupan asiakkaita ovat muun muassa urakoitsijat, kunnat, maanrakennusyritykset, metallirakennepajat ja yrittäjät. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta: tilaat tarvitsemasi tuotteet jopa 10 sekunnissa.

 

Tutustu törmäyssuojiin

Katso kaikki artikkelit