Teräsputket nyt entistä helpommin verkkokaupasta | Cronvall Oy

marraskuuta, 22 2021
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Löydät teräsputket nyt entistä helpommin Cronvallin verkkokaupasta. Yhdistimme kaikki HST- ja RST putket samalle sivulle, josta putket löytyvät nyt kätevästi hakutoimintoja käyttäen.

 

Juuri omaan tarpeeseen sopivan putken löytäminen voi olla välillä haastavaa etsintää monien eri ominaisuuksien vuoksi. Sivuiltamme löydät nyt helposti tarpeeseesi sopivan putken hakutoimintojen avulla. Voit suodattaa hakutulokset putken tyypin-, käsittelyn-, valmistuksen- tai halkaisijan mukaan.

 

Suodata HST- ja RST putket käsittelyn mukaan

 

HST- ja RST putkia voidaan käsitellä eri tavoin, jotta putkelle saadaan toivotut ominaisuudet kestävyyden kannalta. Meidän valikoimastamme löytyy eri menetelmillä käsiteltyjä teräsputkia moneen eri tarpeeseen. 

Hiottu

Yleisin hiontalaatu RST putkille on G-320 eli on Grit 320. Kyseinen hionta kiillottaa putken pinnan, jolloin pinnasta tulee ns.satiininen. Grit 320 hionta tarkoittaa käytännössä sitä, että pinta on hiottu 320-karkealla hiekkapaperilla. Kyseisellä karkeudella on hiottu myös yleisimmät kaideputket.

 

Peitattu

Peitattu putki on hitsattu putki, jonka hitsaussaumat on puhdistettu. Peittaus antaa putkelle paremman kestävyyden korroosiota vastaan. Itse peittaus on ruostumattoman teräksen pintakäsittelyssä käytettävä työmenetelmä, jonka avulla ruostumattoman teräksen pintaominaisuudet palautuvat. Kun putki peitataan, se upotetaan joko happokylpyyn tai siihen ruiskutetaan happoa, jolloin hitsaussaumasta tulee puhdas.

Ei käsitelty

HST- ja RST putkia myydään myös käsittelemättöminä. Tällöin putki ei ole hehkutettu eli karkaistu, jolloin sen sorvaaminen sekä kierteittäminen on mahdollista.

Hehkutettu eli karkaistu

HST putken hehkutus tekee siitä sitkeämmän materiaalina. Hehkutuksen tärkein etu onkin se, että putkesta tulee niin sanotusti joustavampi, jolloin putkea pystyy taivuttamaan jonkin verran. Kyseisessä menetelmässä teräskappale kuumennetaan, jonka jälkeen se jäähdytetään vedellä. Tämän ansiosta kappaleen kovuus voi jopa nelinkertaistua, mutta samalla se myös haurastuu.

Kylmävedetty

Kylmävedetty teräs työstetään nimensä mukaisesti ilman lämmitystä. Käsittelyn tuloksena saadaan lujempia tankoja, joiden toleranssit ovat tiukempia ja suoruus parempi. Käytännössä kylmävedetty teräs mankeloidaan huoneenlämmössä, jolloin saadaan saumaton ja suorempi putki. 

 

Löydät HST- ja RST putket myös tyypin mukaan

 

Teräsputkia valmistetaan eri käyttötarkoituksia varten. HST- ja RST putkien tyyppi vaihteleekin sen mukaan, mihin käyttökohteeseen juuri kyseinen putki on suunniteltu. HST- ja RST putkien valikoimastamme löytyy monia erityyppisiä putkia eri käyttökohteisiin.

 

Prosessiputki

Ruostumattomat prosessiputket ovat hitsattuja putkia. Putkia käytetään muun muassa sellu- ja paperiteollisuudessa sekä vesien ja jätevesien käsittelyssä. Tavallisesti putkessa on paineen alainen virtaus, eli ne kestävät painetta hyvin.

Meijeriputki

Meijeriputket ovat nimensä mukaisesti elintarviketeollisuudessa käytettäviä putkia. Putket ovat ominaisuuksiltaan tasamillisiä sekä hiottuja. 

Neliöputki

Neliöputket ovat neliskanttisen muotoisia putkia. Putket ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Verkkokaupassamme myytävät neliöputket ovat aina hitsattuja putkia.

Suorakaideputki

Neliöputken tavoin suorakaideputket ovat ruostumattomasta teräksestä valmistettuja putkia, jotka ovat suorakaiteen muotoisia. Cronvallin verkkokaupassa myytävät suorakaideputket ovat myöskin aina hitsattuja.

Kierteitettävä putki

Nimensä mukaisesti kierteitettävää putkea käytetään silloin, kun putkeen pitää saada kierre. Kyseisen putken seinämän paksuus mahdollistaa sen, että putken pintaan voidaan  tehdä kierteet.

Duplex-putki

Duplex on korroosiota kestävä teräs, jolla on erityinen mikrorakenne. Sen ansiosta duplex-teräsputkilla on erittäin hyvä jännitys- sekä väsymiskorroosionkesto. Sen ominaisuudet, kuten hyvä korroosionkesto saavutetaan pienemmillä seosaineiden määrillä, kuin mitä vastaavien ruostumattomien teräsputkien valmistamisessa käytetään. Tämän takia duplex-teräkset ovat myös erittäin kustannustehokas vaihtoehto sekä niiden hitsattavuus on myös hyvä.

Instrumentointiputki

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut instrumentointiputket ovat tasamillisiä ja ohuita hehkutetuttuja putkia. Kyseisiä putkia usein taivutetaan, jolloin hehkutus on käsittelynä putkille tärkeä.

Tarkkuusteräsputki

Tarkkuusteräsputket ovat samoja putkia instrumentointiputkien kanssa. Ainoa erona putkilla on se, että tarkkuusteräsputket ovat saumattomia ja kylmävedettyjä hehkutuksen sijaan. Eri käsittelyllä taataan se, että putki on erittäin suora ja siinä on tarkka toleranssi.

 

HST- ja RST putket verkkokaupastamme

Hakutoiminnot tuovat verkkokauppaan käyttäjäystävällisemmän tavan suodattaa juuri omaan tarpeeseen sopivia tuotteita. Cronvallin verkkokaupasta löytyy kaikki yleisimmät RST- ja HST putket nopeallakin toimituksella.

Toimituksemme teräsputkille toimivat ilman katkoja. Suurin osa tuotteista pystytään toimittamaan jo 1-3 arkipäivän kuluessa kaikkialle Suomeen. 

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Tilaa teräsputket

Katso kaikki artikkelit