Tieterien optimaalinen leikkuukulma

6 marraskuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe

Tieterän optimaalinen leikkuukulma

Tässä blogissa käsitellään ja ohjeistetaan, miten terällä saavutetaan terävä leikkuureuna ja vähemmän rasitusta koneelle.

 

Miksi optimaalinen leikkuukulma on tärkeä

Kun käytät optimaalista leikkuukulmaa ohuella terällä, saat terävän leikkuuterän. Tämä tarkoittaa pienempää alaspäin suuntautuvaa painetta, mikä vähentää koneen rasitusta. 

 

Kuinka saavuttaa optimaalinen leikkuukulma?

 

Vaihe 1: Asenna terä niin, että enintään 5 cm ulottuu asennuslevyn alle. Tämä auttaa vähentämään terän rasitusta ja välttämään liiallista kulutusta. Katso liitteenä oleva kuva saadaksesi selkeän käsityksen asennuksesta.

 

 

Vaihe 2: Kallista terää taaksepäin enintään 55 asteeseen. Muista aina leikata alakulmalla, jotta saat parhaan leikkuutuloksen.

 

 

 

Vaihe 3: Kun olet asentanut terän oikein, teroita sitä kunnes se on viistetty koko matkalta eteen.

 

 

 

 

Vaihe 4: Kallista teränpidikettä eteenpäin enintään 70 asteeseen ja jatka leikkaamista. 

 

 

 

 

Vaihe 5: Kun huomaat terän tylsistyvän, teroita se uudelleen kallistamalla terää taaksepäin 55 asteeseen.

 

 

 

 

Screenshot 2023-11-02 141423

Vaihe 6: Leikkaamisen jatkamiseksi nosta ja kallista eteenpäin 60 asteeseen. Tämä kulma mahdollistaa lisämateriaalin leikkaamisen minimaalisella alaspäin suuntautuvalla paineella.

 

 

 

Vaihe 7: Kallista jälleen eteenpäin 65 asteeseen ja jatka leikkaamista.

 

 

 

 

Vaihe 8: Lopuksi, kun haluat palauttaa suoran terälinjan, säädä teriä ja siirrä niitä puolelta toiselle sekä ylös, alas ja ympäri. Voit myös vaihtaa terien paikkoja teränpidikkeessä parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

 

 

Optimaalisen leikkuukulman käyttö ohuella terällä voi tehostaa terän toimivuutta ja säästää koneesi rasitukselta. Seuraa yllä olevia ohjeita saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen jokaisella leikkuukerralla.

 

Katso tieterien valikoima tästä

 

Cronvall - Verkkokauppa ammattilaisille.  Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat ja tilata kätevästi suoraan verkkokaupastamme. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%.

 

Katso kaikki artikkelit