Työmaa-aita ja sen käyttöikä

kesäkuuta, 3 2020
Työmaa-aidan varastointi
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
työmaa

Työmaa-aita on yksi rakennustyömaan standardielementeistä, luonnollisesti sen pakollisuuden vuoksi. Työmaa-aidalla voi rajata myös muita alueita tarvittaessa. 

Standardiaita, jollainen Cronvallillakin on myynnissä, on 2 metriä korkea ja 3,5 metriä leveä. Työmaa-aita kuljetetaan tilauksesta paikalle, ja aita-setissä on kolme osaa; aitaelementit, betonijalat sekä levykiinnikkeet. Aidat myydään aina tällaisissa valmisseteissä, jolloin asiakas saa kaikki tarvittavat osat samassa paketissa. Toki aitaan on saatavilla halutessaan extratuotteita. Cronvallilla saatavuus on aina taattu. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tarvitset työmaa-aitaa, se toimitetaan sinulle 1-3 arkipäivässä ilman poikkeuksia. Aitoja myydään esimerkiksi 20:n, 40:n, 60:n, 80:n ja 100:n työmaa-aidan seteissä aina asiakkaan tarpeen mukaan.

 

Työmaa-aita on käyttöiältään seitsemän työmaata

 

Työmaa-aita on käyttöiältään seitsemän työmaan verran asianmukaisella käsittelyllä ja kohtelulla. Toki hajontaa on; jotkut aita-osat kestävät pidempään kuin seitsemän vuotta ja jotkut tippuvat kierrosta aikaisemmin. 

Mitkä seikat sitten vaikuttavat työmaa-aidan kestävyyteen? 

 

Purkaminen. Aitoja tarvitaan työmaalla jo maarakennusvaiheessa ja asianmukainen purkukausto helpottaa niiden käsittelyä. Jos vastaanottavassa päässä ei ole purkukalustoa, sen voi tilata myös Cronvallilta ja Uudenmaan sisällä se kuuluu toimitukseen ilman veloitusta. 

Jäykäksi lämpökäsitelty lanka on aidan kantavarakenne. Cronvallin toimittamissa aidoissa lämpökäsitelty lanka muodostaa aidassa kauttaaltaan risteyskohdistaan hitsatun verkon, joka on aidan kantava rakenne.

Hitsaustiheys. Hitsaustiheydellä on suuri merkitys aidan kestävyydessä; huonomman aidan tunnistat siitä, että se on hitsattu kiinni harvakseltaan. 

Keveys. Teräksestä tehdyt aidat painavat 11 kg, eli ne ovat keveitä verrattuna moneen muuhun aitaan. Tämä taas vaikuttaa siihen miten aitoja kohdellaan; keveitä on helpompi käsitellä. Keveyttä pidetään yleisesti joskus huonon aidan merkkinä virheellisesti: kevyt aita on oikeastaan kestävämpi jos se on laadukkaasti valmistettu. Kevyt aita on myös nopeampi ja miellyttävä asentaa. 

Putkikehikon joustavuus. Toisin kuin usein luullaan, putkikehikko ei ole aidan kantava rakenne. Laadukkaan aidan putkikehikko joustaa vääntyessään, jolloin se ei katkea, ja sen voi vääntää takaisin paikoilleen. 

Kuljettaminen.  Kuljettaminen on kestävyyden kannalta potentiaalinen vaaran paikka. Paras tapa kuljettaa työmaa-aidat seuraavalle työmaalle on kuljetusteline. Kuljetusteline ei ole kuitenkaan välttämätön. Aidat on mahdollista kuljettaa ilman telinettä, jolloin kannattaa jäljitellä tehtaan käyttämää pakkaustapaa – erittäin tiukkoja nippuja varmistettuna kuormaliinoilla tai teräspannoilla.

 

Muistathan myös, että jos työmaa-aitoihin kiinnitetään jotakin, tarvitsevat ne betonijalkojen lisäksi vinotuet noin joka kolmanteen aitaan, etteivät ne kaadu tuulessa. 

Työmaa-aita on pakollinen käyttötuote, ja joskus sitä tarvitsee nopeastikin. Cronvallilla on aitaa aina varastossa, ja kuljetus luvataan 1-3 arkipäivässä. Meiltä saat myös kaikki muut oheistuotteet aitoihin tarvittaessa.

 

Cronvallin verkkokaupan asiakkaita ovat muun muassa urakoitsijat, kunnat, maanrakennusyritykset, metallirakennepajat ja yrittäjät. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta: tilaat tarvitsemasi tuotteet jopa 10 sekunnissa.

Tutustu työmaa-aitoihin

Katso kaikki artikkelit