Valitse lasinpesunesteeksi turvallinen ja tehokas etanolipohjainen neste

7 syyskuuta 2021
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Valitse turvallinen etanoli-lasinpesuneste

 

Syksyn ja talven lähestyessä rekkojen ja raskaan kaluston lasinpesunestesäiliön täyttö tulee jälleen ajankohtaiseksi. Säiliö tulee pakkasella täyttää jäätymistä estävällä lasinpesunesteellä, jotta säiliö tai kaluston muut osat eivät jäädy. 

 

Lasipesunestettä valitessa kannattaa huomioida muutamia turvallisuuteen ja tehokkuuteen liittyviä seikkoja. Nimittäin pakkasta kestävien lasinpesunesteiden tehokkuudessa, tuoksuissa ja turvallisuudessa on isoja eroja. 

 

Etanoli vai metanoli – kumpi lasinpesuneste kannattaa valita?

 

Pakkasta kestävää lasinpesunestettä valitessa, kannattaa aina ensisijaisesti valita etanoli lasinpesuneste. Valitsemalla etanoli lasinpesunesteen metanolin sijaan, edistät omaa terveyttäsi sekä ehkäiset kaluston osien kulumista. 

 

Metanoli lasinpesuneste altistaa sinut vaaralliselle metanolihöyrylle. Metanolihöyry on vaarallinen kaasu, joka pääsee myös auton sisälle. Käyttäessäsi metanol nestettä, jokaisesta tuulilasille ruiskutetusta pesunestekerrasta pääsee auton sisälle myrkyllistä metanolihöyryä.

 

Käyttämällä Metanol nestettä altistutat kaikki auton sisällä olevat henkilöt metanolihöyrylle. 

Pitkäkestoinen altistuminen metanolhöyrylle vahingoittaa ihmisen keskushermostoa sekä aiheuttaa päänsärkyä,huimausta ja näköhäiriöitä.

 

Iholle päästessään metanoli myös syöpyy ihon lävitse. Myös tässä suhteessa etanoli on suositeltavampaa, sillä se ei läpäise ihoa. Metanolin roiskeet ja höyry ärsyttävät silmiä ja ihoa. Metanoli imeytyy ihon kautta, ja suuri altistuminen voi aiheuttaa vakaviakin myrkytysoireita.

 

AdProLine® – tehokas ja turvallinen lasinpesuneste

 

Meiltä saa ostettua AdProLine® -tiivistettyä lasinpesunestettä 1000 litran- ja 250 litran tankeissa sekä 25 litran kanistereissa. AdProLine® -tiivistetyn lasinpesunesteen valmistuksessa on käytetty tehokasta ja turvallista etanolia. Kyseinen lasinpesuneste on hyvä valinta niin rekkoihin kuin raskaan kaluston ajoneuvoihin.

 

AdProLine® -pesuneste poistaa tehokkaasti lian, tiesuolan ja liikennekalvon tuulilasista sekä ajovaloista. Lasinpesuneste suojaa tehokkaasti myös jäätymiseltä, jopa -65 °C asti. Tuote on myös hellävarainen maalipintaa-, tuulilasinpyyhkijöitä-, listoja- ja muita auton osia kohtaan eikä se syövytä tai kuluta auton osia.

 

AdProline®-lasinpesuneste perustuu huolella valittuihin raaka-aineisiin, mikä takaa korkean laadun ja maksimaalisen puhdistuksen. AdProLine® -tiivistetty pesuneste sisältääkin vain huolella valittua etanolia. Etanolipohjaisella lasinpesunesteellä taataan laatu niin jäätymissuojan, hajun, puhdistuskyvyn kuin turvallisuuden suhteen. Voit huoletta käyttää AdProLine® -tiivistettyä pesunestettä, sillä tuotteessa ei ole vaarallista metanolia. Pesuneste ei myöskään ole vain ominaisuuksiltaan laadukasta, vaan sen suhteen on myös huomioitu ympäristöystävällisyys. AdProLine® -tiivistetty pesuneste onkin biologisesti hajoavaa. 

 

AdProLine® -pesuneste on merkitty Ruotsin luonnonsuojeluliiton ympäristömerkinnällä

 

AdProLine® -tiivistetty lasinpesuneste on Bra Miljöval -ympäristömerkitty tuote. Bra Miljöval -ympäristömerkki on Ruotsin luonnonsuojeluliiton myöntämä merkki ympäristöystävällisyydestä. Kyseinen merkki on verrattavissa Suomen Joutsenmerkkiin.

 

Tuotteet, jotka ovat merkitty Bra Miljöval -merkinnällä ovat vähemmän haitallisia ympäristölle sekä ne auttavat säästämään luontoa. Merkintä perustuu kahteen perusideaan; luonnonvarojen ja ihmisten terveyden säästämiseen sekä luonnon monimuotoisuuden säilymisen edesauttamiseen. 

 

Merkintä edellyttää, että kaikkia ei biohajoavia ja myrkyllisijä kemikaaleja on vältettävä. Tuotepakkaukset täyttävät myös nämä korkeat vaatimukset. AdProLine®-tiivistetty lasinpesu on merkitty Good Environmental Choice -merkinnällä. 

 

Lasinpesunesteen annostelu

        

Tiivistetty pesuneste voidaan sekoittaa veteen kustannustehokkuuden parantamiseksi. 

Pesunesteen ja veden määrien suhteet ovat tärkeitä mitata tarkkaan, sillä ne vaikuttavat pesunesteen jäätymispisteeseen.

 

Tavallisimpia sekoitussuhteita:

  • Täysin laimentamattoman tiivistetyn pesunesteen jäätymispiste on -65°C
  • Pesunesteen sekoitus veteen suhteella 1:1 antaa jäätymispisteeksi -30°C
  • Yksi osa pesunestettä, kaksi osaa vettä suojaa jäätymiseltä -15°C: seen saakka
  • Yksi osa pesunestettä, kolme osaa vettä suojaa jäätymiseltä -10°C: seen saakka

 

Tiivistetty pesuneste soveltuu kaikille, jotka haluavat sekoittaa nesteen itse. Pesunesteen sekoittaminen on myös halpa ratkaisu pitkällä aikavälillä. Tiivistetyn pesunesteen litrahinta on korkeampi kuin valmiiksi sekoitetuilla pesunesteellä, mutta kannattaa muistaa, että kyseinen litrahinta ei kerro todellista kustannusta. Todellisuudessa, kun katsotaan litrahintaa sekoitetulle nesteelle, on paljon kustannustehokkaampaa ostaa tiivistettä, kuin valmiiksi sekoitettua nestettä.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostohetkiä kaupassamme!

Katso kaikki AdProLine- tuotteet

Katso kaikki artikkelit