Cronvall palvelee kiinteistöhuollon tarpeita

20 maaliskuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe

 Kiinteistöjen kunnossapidon merkitys

 

Kiinteistön ylläpito on yksi tärkeimmistä osista kiinteistön hallintaa. Se kattaa useita eri tehtäviä, joilla varmistetaan kiinteistön tilan säilyminen ja turvallisuus. Hyvin hoidettu kiinteistön ylläpito on ratkaisevan tärkeää kiinteistön omistajan kannalta, sillä se varmistaa, että kiinteistöt pysyvät turvallisina ja hyvässä kunnossa.

 

Kiinteistöhuolto voidaan jakaa kahteen osaan: tekniseen kiinteistönhuoltoon ja puhtaana pitoon. Tekninen kiinteistönhuolto sisältää kaikki kiinteistön tekniset järjestelmät, kuten ilmanvaihdon, lämmityksen ja sähköjärjestelmien ylläpidon. Puhtaanapidolla tarkoitetaan kaikkea siivoukseen ja yleiseen ylläpitoon liittyvää, kuten ikkunoiden pesua, lumitöitä ja jätehuoltoa.

 

Ennaltaehkäisevää ja korjaavaa kunnossapitoa

Kiinteistöjen kunnossapitoa on kahdenlaista: ennaltaehkäisevää ja korjaavaa kunnossapitoa. Ennaltaehkäisevään kunnossapitoon kuuluvat säännölliset tarkastukset ja kunnossapito mahdollisten ongelmien ehkäisemiseksi. Esimerkkejä ennaltaehkäisevästä kunnossapidosta ovat kourujen puhdistaminen, ilmansuodattimien vaihtaminen, kattorakenteiden tarkastaminen ja maisemanhoito. Ennaltaehkäisevä huolto voidaan ajoittaa säännöllisesti tai tarpeen mukaan.

 

Korjaavaan kunnossapitoon taas kuuluu kiinteistön vaurioituneiden tai rikkoutuneiden osien korjaaminen tai korvaaminen. Esimerkkejä korjaavasta kunnossapidosta ovat vuotojen korjaaminen, vaurioituneiden kattojen korjaaminen ja rikkinäisten laitteiden tai kalusteiden vaihtaminen. Korjaava kunnossapito on yleensä kalliimpaa kuin ehkäisevä kunnossapito, ja se saattaa edellyttää ammattimaisen urakoitsijan palveluja. Kiinteistöhuollon ammattilaiset ovat tärkeitä kiinteistöjen ylläpidon kannalta ja töiden suorittamiseen tarvitaan erikoisosaamista ja ammattitaitoa.

 

Cronvallin suosittuja kiinteistöhuollon tuotteita juuri nyt:

 

Kiinteistön arvon ylläpitoa

Kiinteistön tehokas kunnossapito on tärkeää kiinteistön arvon säilyttämiseksi, sen turvallisuuden ja asuttavuuden varmistamiseksi ja kalliiden korjausten riskin minimoimiseksi. Suunnittelemalla säännölliset huoltotehtävät, palkkaamalla ammattimaisia urakoitsijoita, pitämällä kirjaa, tekemällä säännöllisiä tarkastuksia ja reagoimalla nopeasti ongelmiin kiinteistönomistajat voivat varmistaa, että kiinteistö pysyy hyvässä kunnossa ja säilyttää arvonsa ajan myötä.

 

Katso kiinteistöhuoltoon liittyvät tuotteet tästä.

 

 

Cronvall helpottaa yritysten hankintoja kaikkien rakentamisen ja teollisuuden tuotteiden osalta. Kerromme ALV0%-hinnat sekä toimitusaika-arviot avoimesti ja ostamaan pääset heti pelkällä Y-tunnuksella.

 

Katso kaikki artikkelit