Miljoonarahoitus suomalaiselle teollisuuden perinteitä uudistavalle Cronvallille

17 maaliskuuta 2023
Miljoonarahoitus suomalaiselle teollisuuden perinteitä uudistavalle Cronvallille
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe
Oppaat
 
Cronvall julkaisee tänään uuden 1,5 miljoonan euron siemenvaiheen rahoituskierroksen. Cronvallin rakentama digitaalinen hankinta-alusta tarjoaa yrityksille helpon ja nopeakäyttöisen keinon tilata rakentamisen ja teollisuuden hankintoja. Cronvallin asiakaskunta on kasvanut jo 4 400 eurooppalaiseen yritykseen, aina pienistä yrityksistä pörssiyrityksiin.
 

Vuonna 2018 toiminnan aloittanut Cronvall on rakentanut markkina-alustan, jonka kautta teollisuuden hankintoja tekevät yritysasiakkaat pystyvät selaamaan ja vertailemaan yli sadan eurooppalaisen tavarantoimittajan valikoimaa. Alustan kautta hoituvat näppärästi niin hintojen ja tavaroiden vertailu kuin myös tilaus- ja toimitusprosessit, jotka vievät yleensä aikaa, vaivaa ja rahaa.


Rakentamisen ja teollisuuden hankinnat ovat yksi monimutkaisimmista ja vaativimmista liiketoiminnan prosesseista. Materiaalit ja tuotteet tarvitaan oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan, jotta projektit saadaan valmiiksi aikataulussa ja määrätyssä budjetissa. Kallein työvaihe on odottaminen kiireessä. Samaan aikaan teollinen toimitusketju on perinteisesti ollut vahvasti riippuvainen kahdenvälisistä toimitussopimuksista, joita hoidetaan edelleen puhelimella ja sähköposteilla. Markkinoilta on puuttunut Cronvallin kaltainen digitaalinen ratkaisu, joka tarjoaisi helpon ja nopean tavan hankintojen tekemiseen.

Walter Masalin, Cronvallin toinen perustaja ja toimitusjohtaja

 

Cronvallin asiakaskunta on kasvanut jo 4 400 eurooppalaiseen yritykseen, aina pienistä ja keskisuurista yrityksistä pörssiyrityksiin. Aikaisemmin pelkällä tulorahoituksella kasvanut yritys kiihdyttää nyt nopeaa kasvuaan uuden 1,5 miljoonan euron siemenvaiheen rahoituksen avulla. Rahoituskierrosta johti Innovestor, jonka lisäksi mukana oli myös suomalaisten teollisuussukujen sijoitusyhtiöitä.

 

Olemme iskeneet digitaalisella alustallamme markkinarakoon, jossa asiakkaita ei tarvitse vakuuttaa ratkaisun tarpeellisuudesta. Kiitos Innovestorin rahoituksen, pystymme nyt tiimimme kanssa kehittämään alustaamme edelleen ja lisäämään myös alustalla myytävien tuotteiden määrää.

Walter Masalin, Cronvallin toimitusjohtaja

 

Olemme Innovestorilla erittäin innoissamme B2B-markkinapaikkojen mahdollisuuksista. Yrityksille suunnatut markkinapaikat ovat talouden turbulenssissakin kasvaneet kovaa vauhtia pitkän aikavälien trendien, kuten digitalisaation ja arvoketjujen hallinnan tehostumisen vauhdittamana. Cronvallissa meidät vakuutti kokenut tiimi ja erityisesti hankinta-alan digitalisaation valtava, vielä realisoitumaton potentiaali. Cronvallin markkinapaikan avulla teollisuuden ja rakentamisen hankintojen tekeminen helpottuu valtavasti.

Tommi Äijälä, Innovestor Venturesin osakas

 

Digitalisaatiosta ratkaisu kestäviin hankintoihin

Yksi rakentamisen ja teollisuuden hankintojen suurin haaste on tulevaisuudessa raportointivaatimusten kasvaminen. Uuden vastuullisuusraportointivelvoitteita selkeyttävän Euroopan unionin CSRD-direktiivien myötä rakentamisen ja teollisuuden hankintoja tullaan tarkastelemaan tulevaisuudessa hinnan ja laadun ohella myös kestävän kehityksen näkökulmasta.

 

Uusi direktiivi kiihdyttää siirtymää kohti hiilineutraalia taloutta. Lisäksi eduskunta hyväksyi juuri rakentamisen päästöjä pienentävät ja digitalisaatiota edistävät lait. Esimerkiksi vuoteen 2025 mennessä rakennuksille asetetaan hiilijalanjäljen raja-arvot, jotka rakennuslupaa hakiessa täytyy laskennallisesti osoittaa. Digitaaliset alustat tulevat olemaan tässä työssä tärkeässä, raportointia helpottavassa roolissa. Tulevaisuudessa haluammekin Cronvallin alustan toimivan asiakkaillemme yhtenä keskeisenä työkaluna – sekä keinona löytää kestävimmät teollisuuden hankinnat.

Walter Masalin, Cronvallin toimitusjohtaja

 

Lisää Cronvallista

Cronvall on suomalainen, teollisia hankintoja tekeville yrityksille suunnattu rakentamisen ja valmistavan teollisuuden tuotteiden markkinapaikka. Cronvallin alustan kautta yritysten on helppo löytää, vertailla, ostaa ja myydä teollisia tuotteita. Asiakkaiden on myös helppo ottaa alusta käyttöön ilman yritystilin avaamista. Cronvallin alusta on käytössä tällä hetkellä Suomessa ja Virossa, yli 4 400 yritysasiakkaalla.

Katso kaikki artikkelit