Lumiesteet ja -aidat Cronvallin verkkokaupasta

8 joulukuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe
Tuotteet

Lumiesteiden ja -aitojen merkitys ja asennus

Lumiesteiden ja -aitojen asentaminen on tärkeää turvallisuuden kannalta. Erityisen tärkeitä ne ovat paikoissa, joissa putoava lumi voi vahingoittaa ihmisiä tai omaisuutta. Tämä koskee varsinkin sisäänkäyntiä, kulkuväyliä, talvella käytettäviä leikki- ja oleskelualueita sekä ympäröiviä katuja ja muita yleisiä alueita. Lumiesteiden pitää sopia katon materiaaliin ja kallistukseen. Lisäksi sisäänkäynnin yllä pitää olla katos, jotta lumi ei kinostu siihen. Jos rakennus on tontin rajasta alle kahden metrin päässä, tulee lumiesteet asentaa myös tässä tapauksessa.

 

Lumiesteiden ja -aitojen määrä riippuu katon pituudesta ja kaltevuudesta. Kun lumiestettä asennetaan, pitää muistaa, että lumieste ja sen kiinnikkeet pitää kestää vähintään 5 kilonewtonin paino metriä kohden. Tämä tarkoittaa, että lumiesteet pitää aina suunnitella ja asentaa niin, että ne kestävät lumikuorman, joka on merkitty RT-kortin taulukossa. RT-kortin taulukko löytyy blogin lopusta.

 

Lumiaidan ja lumiesteen välillä on muutamia eroja

Molemmat laitteet on suunniteltu estämään lumen putoaminen katoilta, mutta niiden toimintatavat ovat erilaiset. Lumiesteet ovat yleensä metallisia tai muovisia putkia tai profiileja. Niiden tarkoitus on hidastaa ja hallita lumimassojen liikkumista katolla, estäen niiden äkillistä putoamista. Lumiaidat ovat suurempia ja vankempia rakenteita, jotka asennetaan katolle. Ne toimivat kuin aidat, pysäyttäen kokonaan lumen liikkeen katolla. Valinta riippuu katon tyypistä, lumikuorman määrästä ja turvallisuusvaatimuksista.

 

Lumiesteiden valikoima

Cronvallilta saa täysin asennusvalmiita ratkaisuja, jotka estävät lumen ja jään putoamisen katolta. Valikoimastamme löytyy lumiesteitä kaikille kattotyypeille. Asennusmenetelmät vaihtelevat kattomateriaalin mukaan.

 

Eri kattotyypeille löytyvät eri ratkaisut. Peltikatolle löytyy vaihtoehtoja pitkällä ruodevälillä, kantavalle profiilipeltikatolle, sileälle ja aaltopeltikatolle, tiilikuviopeltikatolle. Huopakatolle on tarjolla alusraudalla lumieste. Tiilikatolle löytyy sileän ja aaltotiilin lumieste. Konesaumakatolle sopiva lumieste kiinnitetään nopeasti UniSeam-kiinnikkeellä. Tämä kiinnike tekee asennuksesta jopa kolme kertaa nopeamman kuin vanhoilla kiinnikkeillä, eikä se vahingoita katon pintaa.

 

Lumiaitojen valikoima

Lumiaitapaketteja löytyy kone- ja lukkosaumakatolle, huopakatolle alusraudalla, sileälle ja aaltopeltikatolle ja tiilikatolle.

 Lumiesteet ja -aidat verkkokaupassamme

Lumieste ja -aitapakettimme sisältävät kaiken tarvittavan asennukseen: putket, kiinnikkeet, ruuvit ja asennusohjeet. Lumiesteiden asennus on tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa ja turvallisuutta. Valitsemalla oikeat tuotteet ja noudattamalla asennusohjeita voit varmistaa, että kattosi on turvallinen ja kestävä. Tutustu valikoimaamme ja löydä sopivat lumiesteet rakennuksesi tarpeisiin. Voit myös tilata ilmaisen asennuskartoituksen alueesi edustajalta.

 

RT-ohjekortti 

 

Katso kaikki artikkelit