Opas tieterien valitsemiseen

9 tammikuuta 2024
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
Oppaat

Kokosimme yhteen eri tietyypeille soveltuvat tieterät. Olipa kyseessä sitten suolaamaton talvitie, kova jää, sora tai asfaltti - Cronvallin tienhoidon ammattilaisille suunniteltu laaja tieterävalikoima tarjoaa ratkaisun erilaisiin sääolosuhteisiin ja tiemateriaaleihin. Tarkista tieterän mitoitus, jotta se olisi yhteensopiva kalustosi kanssa.

 

Tieterät suolaamattomille talviteille

Suolaamattomille talviteille tieterää valittaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota terän kestävyyteen, kykyyn poistaa lunta ja loskaa tehokkaasti. Seuraavaksi esittelemme kolme vaihtoehtoa suojaamattomien talviteiden hoitoon.

HMS-3000-istukkalevy_ml

 

aaltoterae-V200_tieterae (1)

hammasterae-viking-sharq

Aaltoterä V200 

Aaltoterä sopii hyvin suolaamattomille talviteille. Korkealaatuisesta pohjoismaisesta teräksestä valmistettu terä jättää siistin jäljen, poistaa lumen, loskan ja irronneen polanteen.

 

Hammasterä SHARQ VIKING 

Haastaviin olosuhteisiin ja kovalle jäälle suunniteltu tieterä, jonka terävä muoto takaa hyvän tunkeutuvuuden vaihtelevissakin sääolosuhteissa. Hammasterä soveltuu lumen lisäksi soralle.

 

HMS 3000 Istukkalevyt

Kiinteillä piikeillä varustettu terä, joka sopii suolaamattomien talviteiden lisäksi sorateille. HSM 3000 Istukkalevut on suunniteltu erityisesti tiehöylille sekä alustan alle tarjoamaan tukea.

 

Tieterät suolatuille talviteille ja asfaltille

Suolatuille talviteille ja alfalttipinnoille tieterää valittaessa tulee huomioida tieterän monipuolisuus, sekä kulutuskestävyys, joka varmistaa terän tehokkuuden pitkälläkin aikavälillä. Tien turvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää valita tieterä, joka minimoi vaurioita ja naarmuja, suojaten siten tien pintaa. Muun muassa seuraavat Cronvallin valikoimasta löytyvät tieterät sopivat suolatuille teille sekä asfaltille.

 

     kulmaverkkoterae        kulmatasaterae            Kovametallitasatera

 

Kulmaverkkoterä SHARQ P300

Monikäyttöisyytensä ansiosta kulmaverkkoterä on suosituin tieterä, joka soveltuu sekä suolatuille että suolaamattomille talviteille, soralle ja asfaltille. Kulmaverkkoterä on myös hyvä valinta kaupunkiympäristöön taivutetun ja emoterää suojaavan päätynsä ansiosta.

 

Kulmatasaterä SHARQ

Nivel- ja alueauroihin tarkoitetut kulmatasaterät soveltuvat hyvin suolatuille talviteille, alfalttipinnoille sekä sorateille. Terien taivutetut reunat kestävät iskut ja kulumisen reunakivien läheltä aurattaessa. Monipuolisuudessaan kulmatasaterät soveltuvat myös suolaamattomille teille.

 

Kovametallitasaterä

Suolatuille teille parhaiten soveltuva kovametallitasaterä on hyvä valinta "mustien" teiden talvikunnossapitoon. Kovametallitasaterä on kestävä, minkä vuoksi se soveltuu hyvin olosuhteisiin, jossa tiet eivät ole optimaalisessa kunnossa.

 

 

Tieterät sorateille

Soratiet voivat olla epätasaisia ja vaihtelevia, minkä vuoksi tieterän kestävyys, tehokkuus ja vakaus epäsuotuisissakin olosuhteissa on tärkeää. Soratiet vaativat tieterän, joka kykenee käsittelemään sorapintaa, poistamaan irronneita kiviä sekä ylläpitämään tien kuntoa. Seuraavaksi esittelemme kolme sorateille soveltuvaa vaihtoehtoa verkkokaupastamme.

 

        verkkoterae-P300         Sharq-tasaterae       suora-hammasterae-500hb_ml

 

Verkkoterä P300

Tämä auroihin, tiehöyliin ja alustereihin tarkoitettu terä soveltuu hammastetun rakenteensa ansiosta hyvin sorateiden huoltoon ja tasoitukseen. 

 

SHARQ tasaterä

Erityisesti sorateiden höyläämiseen ja lumenauraamiseen tarkoitetut Sharqin tasaterät ovat hyvä valinta sekä auroihin että tiehöyliin. Cronvallin valikoimasta löydät tasaterät useassa eri koossa.

 

Suora hammasterä

Suora hammasterä soveltuu hyvin sorateiden höyläämiseen sekä kovan jään ja polanteen tarjoamiin haastaviin olosuhteisiin. Terän koveran erikoisprofiili tehostaa tunkeutumista tehden tästä käytännöllisen valinnan talviolosuhteisiin.

 

Tieterävalinnalla on merkittävä vaikutus tienhoitoon ympäri vuoden. Cronvallin monipuolinen valikoima tarjoaa erilaisiin tarpeisiin sopivia vaihtoehtoja. Kurkkaa koko tieterävalikoima Cronvallin verkkokaupasta.

 

Katso tieterien valikoima tästä

Katso kaikki artikkelit