Seulaverkkoja käytetään erilaisten maa-ainesten seulomiseen | Cronvall Oy

12 lokakuuta 2021
Seulaverkko
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe

Meiltä laadukkaat seulaverkot eri maa-ainesten seulomiseen 

Seulaverkkoja käytetään erityyppisten maa-ainesten seulomiseen. Verkkoja käytetään yleisimmin seulakoneiden seuloissa esimerkiksi sepelin, murskeen tai muun materiaalin valmistukseen. Seulaverkkoja voidaan käyttää myös ilman seulakoneita, mikäli seulonta halutaan tehdä manuaalisesti.

 

Seulaverkkomme tehdään laadukkaista kulutusta kestävistä materiaaleista. Verkot valmistetaan joko kylmävedetystä kulutusta kestävästä erikoislangasta, tai teräslangasta mikäli kyseessä on raskaampi verkko.

 

Me Cronvallilla toimitamme kaikki seulaverkot nopeisiinkin tarpeisiin, 1-3 arkipäivän kuluessa, sekä autamme valitsemaan oikean verkon tarpeisiinne. Lue tästä vinkkimme seulaverkon valintaan ja käyttöön.

 

Seulaverkon käyttö ja kiinnitys

 

Seulaverkkoja käytetään pääsääntöisesti seulakoneissa, mutta niitä voidaan käyttää tarvittaessa myös ilman koneita. Seulaverkon voi tässä tapauksessa laittaa säiliön tai astian päälle ja seuloa maa-aineksen seulasta läpi astiaan. Astiana voi toimia esimerkiksi kottikärryt.  

 

Seulaverkkojen kiinnitystapa riippuu seulakoneesta, kannattakin varmistaa seulaverkon kiinnitys työkonekohtaisesti. Verkkojen asennukseen on hyvä kiinnittää erityistä huomiota, sillä verkon kestävyys on riippuvainen ensisijaisesti sen kiinnityksestä ja huolellisesta kiristyksestä. 

Vaihtoehtoisesti, seulaverkkoja käytetään myös välpissä, jolloin seulonta tapahtuu myös mekaanisesti. 

 

 

Seulaverkkojen käyttöikään vaikuttaa seulottava maa-aines

 

Verkkojen käyttöikään vaikuttaa myös huomattavasti se, minkä materiaalin seulomiseen niitä käytetään. Erittäin teräväreunaisten maa-ainesten seulomisessa verkko saattaa kulua jo yhden päivän aikana loppuun, kun taas hienompaa ainesta seulottaessa verkko saattaa kestää hyvinkin pitkään.

 

Välillä verkoissa saattaa nähdä ruostetta, sillä verkot eivät ole tehty ruostumattomasta teräksestä. Tämä ei vaikuta kuitenkaan verkon käyttöikään tai kokemukseen lainkaan, sillä kun verkkoa aletaan käyttämään uudestaan, niin seulottava aine vie ruosteen pois mukanaan. 

 

Miten valita oikea verkko erilaisten maa-ainesten seulomiseen?

 

Seulaverkkoja käytetään erilaisten maa-ainesten seulomiseen ja siksi myös verkoissa on eroja. Kaikki verkot eivät sovi kaikkien maa-ainesten seulomiseen. Eri silmäkokojen ja langanvahvuuksien ansiosta verkoilla voidaan erottaa niin isokokoisia aineksia, kuin myös pienempiä maahiukkasia. Verkkoa valitessa kannattaakin varmistua verkon silmäkoosta, sillä se on olennainen seikka verkkoa valitessa.

 

Seulaverkkoa valitessa kannattaa muistaa myös, että ohut lankaisia verkkoa ei voi hitsata. Seulaverkot valmistetaan 1–6 mm paksuisesta langasta, jota ei pysty hitsaamaan. Seulaverkkoja myydään myös paksummasta langasta tehtynä, joita pystyy hitsaamaan, mutta siinäkin tapauksessa langat saattavat täryn vaikutuksesta kulua ja katketa hitsaussauman kohdalla. Suosittelemmekin ettei seulaverkkoa hitsata lainkaan.

 

Seulaverkkoja myydään joko rullissa tai arkeissa

 

Täryseulaverkkomme myydään, joko rullissa tai arkeissa. Rullissa myytävästä verkosta leikataan tarvittava määrä juoksumetrejä, kun taas arkeissa myytävä verkko on leikattu valmistajan mittojen mukaan. Rullatavarana myytävää seulaverkkoa on saatavilla 1,5-5mm paksuisesta langasta. Valmiita arkkeja on saatavilla taas 8mm ja 13mm paksuisesta langasta. 

 

Molemmissa paksuuksissa lankamateriaalina on käytetty kulutusta kestävää erikoislankaa, joka on erityisen murtumislujaa, ja se kestää erittäin hyvin tärinästä ja iskuista johtuvaa kulutusta. Erikoislangat ovat nimensä mukaisesti tutkitusti testattu Metlabin testeissä ja osoittautuneet erittäin kestäviksi. 

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Tutustu seulaverkkoihimme täältä

Katso kaikki artikkelit