Työmaa-aita ja sen käyttöikä | Cronvall Oy

3 kesäkuuta 2020
Työmaa-aidan varastointi
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Työmaa-aita on yksi rakennustyömaan pakollinen standardielementti. Työmaa-aita rajaa työmaa-alueen, ja turvaa näin ollen ohikulkijat. Se parantaa myös itse työturvallisuutta rakennustyömailla. 

 

Cronvallilla myydään standardin mukaisia aitoja, joiden korkeus on 2 metriä ja leveys 3,5 metriä. Työmaa-aita kuljetetaan tilauksesta paikalle. Aitasetissä on kolme osaa; aitaelementit, betonijalat sekä levykiinnikkeet. Aidat myydään aina valmiina paketteina, jolloin asiakas saa kaikki tarvittavat osat samalla kertaa.

 

Cronvallilla työmaa-aitojen saatavuus on aina taattu. Tämä tarkoittaa sitä, että aidat toimitetaan 1-3 arkipäivän kuluessa ilman poikkeuksia. Aitoja myydään esimerkiksi 20:n, 40:n, 60:n, 80:n ja 100:n työmaa-aidan seteissä, aina asiakkaan tarpeen mukaan.Työmaa-aidan käyttöikä

 

Työmaa-aita on kestävästä materiaalista valmistettu aita, joka pysyy hyvänä vuosia. Asianmukaisella käsittelyllä ja kohtelulla aitaa voidaan hyödyntää jopa seitsemällä eri rakennustyömaalla.

 

Työmaa-aita sisältää aina useampia osia, joista osa kestää kulutusta pidempään kuin toiset. Seitsemän vuotta on keskimääräinen työmaa-aitojemme käyttöikä. Mitkä seikat sitten vaikuttavat työmaa-aidan kestävyyteen? 

 

Työmaa-aitojen purkaminen

Aitoja tarvitaan rakennustyömaalla jo maarakennusvaiheessa. Asianmukainen purkukalusto helpottaa aitojen käsittelyä ja edesauttaa aitojen pysymistä hyväkuntoisena. Mikäli vastaanottavassa päässä ei ole purkukalustoa, voi sen tilata myös Cronvallilta. Uudenmaan sisällä purkukalusto kuuluu toimitukseen jopa veloituksetta.

Hitsaustiheys ja aidan kestävyys

Hitsaustiheydellä on iso merkitys aidan kestävyyden kannalta. Mitä harvemmin aita on hitsattu sen heikompi se on kestävyydeltä. Cronvallin toimittamissa aidoissa lämpökäsitelty lanka muodostaa aidassa kauttaaltaan risteyskohdistaan hitsatun verkon, joka takaa aidan kestävyyden ja jäykkyyden. 

 

Työmaa-aitojen keveys 

Teräksestä tehdyt aidat painavat vain 11 kg, eli ne ovat keveitä verrattuna moneen muuhun aitaan. Mitä kevyempi työmaa-aita on, sitä helpompi aitaa on käsitellä ja kuljettaa. Näin ollen purun ja kuljetuksen yhteydessä aidoista on helpompi pitää huolta. Keveyttä pidetään virheellisesti joskus huonon aidan merkkinä, mutta kevyt aita on oikeastaan painavaa aitaa kestävämpi, jos se on laadukkaasti valmistettu. Kevyt työmaa-aita on myös nopeampi ja miellyttävä asentaa. 

 

Putkikehikon joustavuus

Toisin kuin usein luullaan, putkikehikko ei ole aidan kantava rakenne. Laadukkaan aidan putkikehikon kuuluu joustaa vääntyessään, jolloin se ei katkea, vaan sen voi vääntää takaisin paikoilleen. 

 

Työmaa-aitojen kuljettaminen

Kuljettaminen saattaa rasittaa työmaa-aitaa ja näin ollen lyhentää käyttöikää. Paras tapa kuljettaa työmaa-aidat seuraavalle työmaalle on kuljetusteline. Mikäli kuljetustelinettä ei kuitenkaan ole saatavilla, on aidat mahdollista kuljettaa myös muilla tavoin. Tällöin kannattaa jäljitellä tehtaan käyttämää pakkaustapaa – erittäin tiukkoja nippuja varmistettuna kuormaliinoilla tai teräspannoilla.

 

Työmaa-aitojen tukeminen

Muistathan myös, että jos työmaa-aitoihin kiinnitetään materiaaleja kuten esimerkiksi pressua tai peitteitä, tarvitsevat ne betonijalkojen lisäksi vinotuet noin joka kolmanteen aitaan. Näin varmistat etteivät aidat kaadu tuulessa. 

 

Cronvallin työmaa-aidat ja oheistuotteet

Työmaa-aita on rakennustyömaan pakollinen käyttötuote turvallisuuden varmistamiseksi ja joskus sitä tarvitsee nopeastikin. Cronvallilla on aitaa aina varastossa, ja kuljetus luvataan 1-3 arkipäivässä. Pystymme siis vastaamaan nopeisiinkin tarpeisiin. 

 

Työmaa-aitapaketit sisältävät kaiken tarvitsemasi. Sen lisäksi meiltä saat tarvittaessa myös kaikki muut oheistuotteet aitoihin kuten kevytporttien asennusarjat, liukuportit tai esimerkiksi vinotuet.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!
Tilaa työmaa-aidat

Katso kaikki artikkelit