Uppopumpuista tehokasta nesteenpoistoa moniin sovelluksiin

8 elokuuta 2023
Eliisa Kreegimäe
Kirjoittaja
Eliisa Kreegimäe
Aihe
Tuotteet

Uppopumppuja käytetään laajasti monissa eri sovelluksissa, kuten maanrakennuksessa, viemäröinnissä, teollisuudessa, vesihuollossa ja tulvien hallinnassa. Ne ovat erityisen hyödyllisiä tilanteissa, joissa on tarve pumpata suuria määriä vettä tai muita nesteitä, ja kun perinteisten pumppujen sijoittaminen nesteeseen ei ole käytännöllistä tai mahdollista.

Uppopumpun toimintaperiaate perustuu siihen, että pumppu asetetaan nesteeseen niin, että sen pumppausmoottori ja pumpun runko ovat nesteen alla. Pumpun siipipyörä tai roottori pyörii sähkömoottorin avulla, luoden virtauksen, joka nostaa nestettä pumpun läpi ja poistaa sen haluttuun paikkaan. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja nopean nesteen poiston.

Cronvallilta ostetun pumppusi vian ilmaantuessa ota meihin yhteyttä ja ohjaamme sinut huoltolomakkeeseen, jotta huoltoprosessi voi käynnistyä. Huoltopisteet sijaitsevat Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Huolto pitkittää pumpun käyttöikää, mahdollistaen jopa vuosikymmenten pituisen keston.*


Erilaiset pumput eri käyttötarkoituksiin

Puhtaalle ja likaiselle vedelle on omat pumppunsa. Puhtaan veden pumppujen vedenottoaukon edessä on siivilä, joka estää suurten roskien pääsyn mukaan. Puhtaan veden pumput päästävät läpi alle 5 mm kokoisia partikkeleita. Likaiselle vedelle tarkoitetut pumput päästävät lävitseen 40 mm kokoisia roskia, kuten lehtiä tai oksankappaleita. Likaveden pumppuja kutsutaan myös mutapumpuiksi tai lietepumpuiksi, sillä niillä voidaan tyhjentää myös lietesäiliöitä tai roskia sisältäviä ojia tai lampia. Maataloudessa mutapumppuja käytetään myös kanaloissa.

Valikoimasta löytyy sekä puhtaan veden että likaisen veden uppopumppuja. Kaikki pumput ovat metallirunkoisia ja erittäin kestäviä. Uppopumpuissa on pitkä 15 metrin pistotulpallinen liitosjohto, mikä on kätevää, koska jatkojohdon heittämistä tyhjennettävään kuoppaan tai säiliöön ei tarvita. Uppopumpuissa voidaan käyttää ammattilaisten omia letkuja.Letkun liitäntäkohta on asennusystävällisesti pumpun kyljessä ja siinä on varustettu 2” kynsiliittimellä.


D390 pienikokoinen uppopumppu

Uppopumppu-D390 (1)

D 390 on pienikokoinen uppopumppu, osa Gaard® mallisarjaa. Se on suunniteltu yleiseen vedonpoistoon ja pienet partikkelit (ø 5 mm) eivät vaikuta sen pumppaustehoon. Pumpun imukanava on suojattu sihdillä, joka estää suurempien roskien pääsyn pumppuun. Sitä voidaan käyttää luonnonveden poistoon, esimerkiksi tulvavahinkoissa, kellareissa, pohjaveden ja sadeveden poistossa, kuten rakennustyömailla ja kaivoksissa.
Gaard® mallisarjan pumpuissa on 15 metrin pistotulpallinen liitosjohto, joten ylimääräisiä jatkojohtoja ei tarvita tyhjennettävään kuoppaan. Pumppu on valmistettu tukevasta metallista, mikä tekee siitä erittäin kestävän. Pumput kytketään aina vikavirtasuojattuun pistorasiaan. On tärkeää huomata, että pumppuja ei saa käyttää tyhjänä pitkiä aikoja.


Pumpun poistoyhde on suunniteltu sopimaan suomalaisiin oloihin ja käyttötapoihin. Gaard® mallisarjan pumput ovat varustettu kynsiliittimellä, jotta asiakkaat voivat käyttää omia jo olemassa olevia letkuja pumpun kanssa. 2 tuuman kynsiliitin on kiinteällä, teräsvahvistetulla letkulla noin 20 cm irti pumpun poistoyhteestä, mikä helpottaa sen kytkemistä letkuihin ilman, että pumpun runko hidastaa kytkemistä.
Pumpun tuotto on 390 litraa minuutissa ja se pystyy nostamaan nestettä 19 metrin korkeuteen. Pumpun paino on 16,5 kg. D-sarjan uppopumpuissa on pohjassa lautanen, ja imu tapahtuu sivuilta estävän verkon kautta, joka estää liian suurten partikkeleiden pääsyn pumpun sisään.

 


*
Takuu ei kata luonnollista kulumista, käyttövirheitä, virheellistä huoltoa tai poikkeavia mitoitusperusteita aiheuttaneita vikoja tai käyttöolosuhteita, jotka eivät vastaa tarkoitusta. Osien korjausta, kuten antureita, merkkivaloja, liittimiä, akkuja, paristoja, sulakkeita, johtoja, tulostimen tulostuspäitä, letkuja sekä voimansiirto/-välityshihnoja, joille valmistajat eivät tarjoa takuuta.

 

Cronvall Oy on rakentamisen verkkokauppa yrityksille.  Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat ja tilata tuotteet kätevästi suoraan verkkokaupastamme. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%.

Katso kaikki artikkelit