Uutuustuotteilla rakennus tiiviiksi | Cronvall Oy

12 tammikuuta 2022
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Rakenteiden oikeanlainen tiivistäminen on tärkeä tekijä. Oikeanlaisella tiivistämisellä varmistetaan terveet rakenteet, rakennuksen pitkäikäisyys ja energiatehokuus. Tiivistystyössä täytyy aina huomioida kunkin kohteen yksilölliset olosuhteet, joiden pohjalta valitaan oikeat materiaalit tehtävään työhön.

 

Cronvallin verkkokaupasta löytyy nyt monia uutuuksia rakennusten tiivistämiseen. Uutuustuotteet ovat eurooppalaisen tuotevalmistajan Illbruck:in kehittämiä innovatiivisia ratkaisuja. Uutuustuotteiden joukosta löytyy muun muassa butyyli- ja paisuva nauhoja sekä uusia elastisia pistoolivaahtoja. Ota blogistamme vinkit ylös rakennusten tiivisteiden uutuuksista!

 

Mitä rakennusten sisä- ja ulkopuolen tiivisteissä kannattaa huomioida?

Tiivistystyössä kannattaa huomioida käyttökohde, sillä se määrittää sen, mitä tiivistemenetelmiä ja tuotteita kohteessa kannattaa käyttää. Tiivisteiden valintaan ei ole yksiselitteistä ratkaisua, välillä esimerkiksi saumamassat ovat parempi vaihtoehto, kun taas toisinaan tiivistenauhat. Käyttökohde voi rajoittaa tiivisteiden valintaa esimerkiksi siltä osin, jos rakenteiden täytyy täyttää ympäristöystävällisten rakenteiden määräykset. 

 

Tiivisteiden valinnassa kannattaa myös huomioida eri vuodenajat. Jotkut materiaalit kestävät asennusta talven pakkasilla paremmin kuin toiset. Tällöin tiivistystyö kannattaa suunnitella myös sen mukaan. Saumamassat eivät esimerkiksi kestä asennusta talven pakkasilla yhtä hyvin kuin tiivistysnauhat.Tiivistenauhat – butyylinauhat ja paisuva nauhat

 

Tiivistenauhat ovat hyvä vaihtoehto saumamassoille muun muassa niiden säänkestävyyden ja helpon asennuksen vuoksi. Saumanauhojen etuja on myös se, että nauhat eivät vaadi tuuletusputkia kuten saumamassat, sillä ne läpäisevät vesihöyryjä.Butyylinauha

Butyylinauha eli butyylitiivistenauha on itsekiinnittyvä tiivistenauha, joka soveltuu erilaisiin lasi- ja julkisivurakenteiden tiivistyksiin. Nauhoja käytetään yleisesti ottaen teollisessa rakentamisessa, jossa vaaditaan parempaa kaasutiiveyttä. 

 

Butyylinauhat kestävät hyvin vanhenemista, sään rasitusta ja UV-säteilyä ja ne estävät hyvin erilaisten kaasujen ja vesihöyrydiffuusioiden läpimenoa. Nauhat ovat yksinkertainen ja nopea tapa tiivistää rakenteet, sillä asennus on itsekiinnittyvän pinnan ansiosta helppoa.

 

Butyylinauhoja on kahta eri tyyppiä, ME402 ja ME403. ME402-tiivistettä käytetään silloin, kun halutaan rakennuksen sisälle kaasutiivis rakenne. Tyypillisesti kyseistä nauhaa käytetään eri kylmä- ja teollisten tilojen kaasutiiveyden parantamisessa. ME403-tiivistettä taas käytetään metallien välisissä liitoksissa, missä liikkeet ovat vähäisiä ja halutaan erotella kaksi eri materiaalia. Näin ollen kyseinen tiiviste voi korvata esimerkiksi tiivistysmassat.

 

Screenshot_20220112-104706_Chrome

 

Paisuva nauha

Paisuvanauha eli esipuristettu vaahtotiivistenauha on käyttäjäystävällinen ratkaisu sisä- sekä erityisesti ulkokäyttöön. Nauhaa käytetään etenkin julkisivu-, ikkuna- ja ovirakenteiden eristämisessä ja tiivistämisessä. 

 

Paisuvanauha on säänkestävä materiaali, jolla on jopa 20 vuoden materiaalitakuu. Nauha on asennettavissa lähes kaikissa sääoloissa, myös kovilla talven pakkasilla. Pakkasilla asentaessa täytyy kuitenkin huomioida turpoamisaika, sillä se on pakkasella huomattavasti pidempi. 

 

Nauha tarjoaa rakennukseen myös tehokkaan lämmöneristyksen. Tämän lisäksi nauha täyttää ympäristöystävällisten rakenteiden vaatimukset.

 

Screenshot_20220112-104735_Chrome

 

Milloin valita saumamassa ja pohjuste?

 

Hybridipolymeeri saumamassat hyödyntävät molempien polyuretaanin ja silikonin hyviä ominaisuuksia. Hybridipolymeeri saumamassat ovat ominaisuuksiltaan kestävämpiä, helppokäyttöisempiä ja käyttäjäystävällisempiä.

 

Saumamassat vaativat myös pohjusteen. Verkkokaupassamme myydään kahta eri pohjustetta eri käyttötarkoituksia varten. AT150-pohjuste sopii koville pinnoille kuten lasille tai muoville. AT140-pohjuste sopii taas puolestaan huokoisille pinnoille, kuten betonille ja erilaisille kivimateriaaleille. Pohjuste on tärkeä elementti, jolla varmistetaan saumamassojen riittävä tartunta. 

 

PU-vaahdot – elastisuus tuo uuden ulottuvuuden

 

Uutuutena verkkokaupastamme löytyy nyt elastinen PU-vaahto, joka on nopeasti kovettuva, erittäin joustava polyuretaanivaahto. Tiivistevaahtoa käytetään rakennusosien välien eristämiseen, jolloin vaahto ei ole kosketuksissa ulko- tai sisäpintojen kanssa. 

 

Screenshot_20220112-104846_Chrome

 

Elastinen eristysvaahto on ihanteellinen materiaali esimerkiksi ikkuna- ja ovirakenteiden eristämiseen sekä tiivistämiseen, sillä se muodostaa ilmatiiviin ja joustavan eristeen. Elastinen eristysvaahto on uutuustuote markkinoilla, joka on eritoten tehty helpottamaan eristämistä rakenteisiin, jotka vaativat elastisuutta. 

 

Tilaa tiivistysaineet verkkokaupastamme 

 

Saat tilattua verkkokaupastamme uudet- sekä vanhat tutut tiivistystuotteet, jopa 1-3 arkipäivän toimituksella. Tiivistystuotteemme ovat illbruckin toimittamia tuotteita. Illbruckin valikoimastamme löytyykin kattava tarjonta erilaisia liimoja, liimamassoja sekä tiivistysaineita.

 

Kaupassamme myytävät tiivistysaineet sopivat erilaisiin ikkuna- ja julkisivu asennuksiin, niin sisä- kuin ulkopuolellekin. Tutustu tuotteisiin verkkokaupassa.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Tilaa tiivistysaineet

Katso kaikki artikkelit