RST kaide – helppo asentaa liimattavilla kiinnitysosilla | Cronvall Oy

10 syyskuuta 2020
Nykyaikainen kaidejärjestelmä on helppo ja edullinen asentaa
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Monet markkinoilla olevat kaiteet on edelleenkin hitsattavia, vaikka vaihtoehtoisia asennustapoja on saatavilla. Kaidejärjestelmän hitsaus voi tuoda huomattavia lisäkustannuksia kaidejärjestelmään ja siksi asennusvaihtoehtoja kannattaa puntaroida. 

 

Me Cronvallilla toimitamme nykyaikaisia osista koottavia kaidejärjestelmiä. Nykyaikaisen kaidejärjestelmän etu on se, ettei sitä tarvitse hitsata. Tämä säästää huomattavasti kuluja ja aikaa. Asennukseen ei siis tarvita erillistä lupaa tai osaamista hitsata. 

 

Mikä on kaidejärjestelmä?

Kaidejärjestelmä on koottava kokonaisuus, joka koostuu kaidetolpista, kaideputkesta sekä jatko- ja kiinnitysosista. Tarvittaessa kaiteen kulmat ja mutkat tehdään kaidekäyrillä. Myös mittatarkka holkkiliitos on helppo sekä nopea toteuttaa kaidejärjestelmään.

 

Lisäksi kaidejärjestelmään kuuluu halutessaan muutamia muita lisäosia. Kaikki kaidejärjestelmän osat ovat samaa järjestelmää, 42.4mm ja näin olleen keskenään yhteensopivia. Komponentit ovat ruostumatonta terästä ja sopivat sekä ulko-, että sisäkäyttöön yhtä hyvin. 

 

Kaideputki

Kaideputkessa on hiottu ’’satiinipinta’’, joka vastaa hiomapaperia 320. Hiominen takaa sen, että kaiteeseen ei jää sormenjälkiä eikä se ei ole liian liukas. Putken seinämän paksuus on 2mm. Näin ollen seinämään voidaan tehdä reikä ja siihen kierre seinäkannaketta varten.

 

Seinakannakkeen asennus

 

Kaideputken paksuus on 42,4mm, joka on yleisin standardikoko. Kaikki kaupassamme olevat kaideosat ovat samaa 42,4mm-sarjaa eli yhteensopivia putken kanssa. Myös muita harvinaisempia komponentteja on saatavilla pyydettäessä. 

 

Tekninen yksityiskohta kaideputkesta: Jos putki katkaistaan, on katkaisupinnan oltava ehdottoman suora, sillä kompponenttien holkkikiinnitys vaatii erittäin lineaarisen katkaisupinnan.

 

Kaidetolppa

Kaidetolppia on erilaisia, koottavia sekä valmiiksi koottuja. Koottavissa yläpään ja alapään kiinnikkeen voi ostaa erikseen ja koota itse. Yksinkertaisempi vaihtoehto on valmiiksi koottu tolppa.

 

Kaidetolppaa on myös saatavilla 90 asteen kulmalla tai säädettävällä kulmalla. Säädettävä kaidekäyrä on erinomainen rappusten rakentamiseen. Säädettävän kaidekäyrän ansiosta ei tarvitse tietää etukäteen kuinka jyrkät rappuset ovat.

 

Markkinoilla olevissa komponenteissa voi olla suuriakin laatueroja hionnan suhteen. Jos hionta ei ole laadukas, voi kaide esimerkiksi luistaa kädessä hyvinkin paljon. Kaikissa Cronvallin kaidejärjestelmän komponenteissa on hyvin korkeat standardit  hionnan suhteen, jolla takaamme tuotteidemme laadun. 

Nykyaikainen kaidejärjestelmä onkin helppo, kestävä ja kustannustehokas ratkaisu. Tutustu verkkokaupassamme kaidejärjestelmiin ja valitse tarpeisiisi sopivat ratkaisut helposti standardituotteidemme joukosta.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Kaidejärjestelmä

Katso kaikki artikkelit