Reikälevy – Yllättävän monikäyttöinen standardituote | Cronvall Oy

23 syyskuuta 2020
Reikälevyt Cronvallilta
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Reikälevyn käyttötarkoitukset ovat yllättävän moninaisia. Usein ei tule ajatelleeksi, mistä kaikkialta reikälevyä löytyykään. Tosiasiassa kaupungilla kävellessä reikälevyjä on nähtävissä kaikkialla, esimerkiksi julkisivuissa, ovissa, porttikongeissa, tuuletusaukoissa ja sisustuksissa.

 

Reikälevy on suosittu komponentti lukuisilla eri aloilla. Sitä käytetään muun muassa arkkitehtuurissa, rakentamisessa, teollisuudessa ja maanviljelyssä. Teollisuudessa reikälevyä käytetään esimerkiksi koneiden valmistuksessa tai suojapeltinä. Rakentamisessa usein käyttö on julkisivussa, alakatossa tai iv-sovelluksissa. Reikälevyä käytetäänkin useimmin sisustamisessa ja suojaamisessa.

 

Reikälevyn ominaisuudet

 

Reikälevyä valittaessa on hyvä olla jokin alustava tieto materiaalista, reiän koosta, reiän muodosta ja levyn paksuudesta, sillä reikälevyjä on lukemattoman paljon erilaisia.

 

Reikälevyn reiän muoto voi olla ensinnäkin pyöreä, neliönmuotoinen, ovaali eli pitkulainen tai kuviollinen. Reikälevyä valittaessa saatavilla on myös tieto siitä, kuinka suuren osan prosentteina reiät peittävät levystä, mikä on reiän halkaisija millimetreissä sekä mikä on kahden reiän välimatka toisistaan. Kyseiset mittarit ovat universaaleja reikälevyn mittareita. Verkkokaupassamme kyseiset tiedot ilmaistaan seuraavasti:

  • R/C - reijän halkaisija millimetreissä. 
  • T/U - kahden reijän keskipisteen välimatka toisistaan millimetreissä.
  • %  - Reikien muodostama tyhjä ala prosentteina koko levyn alasta. Tyypillinen reikäala on 30-40%.

 

Reikälevyn eri materiaalit

 

Reikälevyn valinta riippuu luonnollisesti levyn käyttötarkoituksesta. Ulkokäytössä paras korroosionkestävyys saavutetaan alumiini ja RST-materiaaleilla. Maalattu teräs taas käy kuiviin sisätiloihin ja galvanoitu teräs sopii kohteisiin, joissa korroosiokuorma ei ole liian suuri.

 

Kun reikälevyn reikä on 10mm tai suurempi, voidaan reikälevy kuumasinkitä ilman, että reikä menee tukkoon. Kuumasinkitys tuo reikälevylle erinomaisen korroosionkestävyyden.

 

Yleisimpiä reikälevyjä ovat pyöreäreikäiset levyt. 80% markkinoilla myydyistä reikälevyistä ovat nimenomaisesti pyöreäreikäisiä levyjä niiden monien käyttökohteiden vuoksi. Kyseisiä levyjä nähdäänkin paljon esimerkiksi ilmastointijärjestelmissä, seinäelementteinä, alakattomateriaaleina sekä suojalevyinä. 

 

Reikälevyt helposti Cronvallin verkkokaupasta

 

Cronvallilla on Suomen suurin reikälevy-valikoima. Valikoimassamme on n. 650 reikälevyä. Noin puolet valikoimasta on heti saatavilla varastostamme. Näin ollen toimitusajat ovat todella lyhyet, noin 3 päivää.

 

Toiset puolet valikoimasta on varastossamme Italiassa, josta levyt on saatavilla tarvittaessa suoraan tehtaalta toimitettuna. Nettikaupassamme on filtteri, jonka avulla pystyy suodattamaan tuotteita muun muassa sen mukaan, kuinka nopeasti ne voidaan toimittaa.

 

Filtteri toimii myös suodattimena löytämään oikean reikälevyn suuresta valikoimasta. Levyjä voi suodattaa sen mukaan onko haluttu materiaali teräs, sinkitty, alumiininen, ruostumaton teräs tai haponkestävä. Tuotteita voi suodattaa myös levyn avoimen pinta-alan, koon, paksuuden, halkaisijan tai reiän jaon mukaan.

 

Tuotetietojen merkitykset on myös selitetty sivulla hyvin yksityiskohtaisesti, ja kaikista reikälevyistä löytyvät kuvat, jotka auttavat tunnistamaan, onko tämä juuri se tuote, jonka asiakas haluaa/tarvitsee.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Reikälevyt

Katso kaikki artikkelit