Kudos eli kudottu verkko on monikäyttöinen tuote | Cronvall Oy

17 maaliskuuta 2022
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Kudokset eli kudotut verkkorullat ovat kutomalla valmistettuja verkkoja, jotka myydään rullatavarana. Kudottuja verkkoja on montaa eri tyyppiä käyttökohteesta riippuen. Kudoksia käytetään esimerkiksi suodatuksessa, erottelussa ja seulonnassa.

 

Yleisesti ottaen kudotut verkot valmistetaan ruostumattomasta- tai haponkestävästä teräksestä, mutta myös muista materiaaleista valmistettuja verkkoja löytyy kuten esimerkiksi, kudotut alumiini- ja messinkiverkot, sekä hyttysverkot.

 

Kudokset hyvin usein tunnetaan myös nimellä seulaverkko, vaikka seulaverkkojakin voidaan valmistaa joko hitsaamalla tai kutomalla. Hyvin usein seulaverkot ovat valmistettu haponkestävästä teräksestä (HST) tai ruostumattomasta (RST), jotta seulaverkoista saadaan mahdollisimman kestäviä.

 

Mitä eri käyttökohteita kudotuilla verkoilla on?

 

Kudoksilla on erilaisia käyttökohteita riippuen kudoksen tyypistä. Esimerkiksi seulaverkkoja käytetään pääsääntöisesti seulakoneissa erilaisten maa-ainesten seulomiseen, mutta niitä voidaan käyttää tarvittaessa myös ilman koneita. 

 

PVC päällysteistä lasikuituverkkoa sekä alumiiniverkkoa voidaan taas käyttää esimerkiksi hyönteis- tai hyttysverkkoina eristämässä erilaisia tiloja sekä seulomaan ja suodattamaan eri ainesosia toisistaan.  Messinkiverkkoa voidaan taas puolestaan käyttää entisöintiin.Miten kudotut verkot valmistetaan?

 

Kaikkia kudottuja verkkoja kuitenkin yhdistää se, että ne valmistetaan kutomalla metallilangasta. Verkkoa kudotessa käytetään rasvaa, jolla helpotetaan langan liukumista paikoilleen. Valmistuksessa käytetty rasva on ympäristöystävällistä. Näin ollen kudottuja verkkoja voidaan käyttää esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, sillä se ei haittaa vaikka rasvaa jäisi valmistuksen yhteydessä vähän kudokseen.

 

Verkkokaupassamme myytävillä kudoksilla on yleinen EU-hyväksyntä elintarvikekäyttöön. Lisäksi esimerkiksi HST:sta valmistetut seulaverkot eivät hapetu, eivätkä reagoi monien aineiden kanssa, jolloin niitä voi käyttää turvallisin mielin.

 

Kudoksien ominaisuudet

 

Kudottujen verkkojen ominaisuuksista kertoo MESH-luku. MESH-luku kertoo kudoksen tiheydestä ja ilmaisee montako lankaa kudoksessa on yhden tuuman (2.54cm) matkalla.

 

Esimerkki jos MESH-luku on 60, on yhden tuuman matkalla kudoksessa 60 lankaa. Tällöin aukkoja on kudoksessa 59kpl.

 

Mitä MESHluku taas ei kerro, on se kuinka paksua lanka on tai mikä on kudoksen aukon koko. Kudoksia ostaessa kannattaakin MESH-luvun lisäksi kiinnittää huomiota siihen, mikä on rullan korkeus, langan paksuus ja aukon koko.Cronvallin kudotut verkot

 

Cronvallin verkkokaupassa myydään kudoksia rullatavarana neliöittäin aina kolmesta neliömetristä eteenpäin. Kudokset myydään myös eri korkuisina rullina, joista leikkaamme halutun määrä tavaraa ilman erillisiä leikkauskuluja.

 

Verkkokaupassamme löytyy erikokoisia rullia, joiden korkeus vaihtelee välillä 600mm-2020mm. Materiaalivaihtoehtoja on RST, HST, alumiini, kuumasinkitty, alumiini, messinki ja lasikuitu. 

 

Kaikki Cronvallin kudotut verkot valmistetaan Euroopassa ja ainestodistukset ovat saatavilla tarpeen vaatiessa kudontatehtailta. Kaikkien kudoksien toimitusaika on lähtökohtaisesti 2-5 arkipäivää, erikoistarpeissa toimitusaika saattaa kuitenkin poiketa normaalista toimitusajasta.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Tutustu kudoksiin

Katso kaikki artikkelit