Lasikuituritilä on oiva vaihtoehto HST-ritilälle | Cronvall Oy

21 tammikuuta 2021
Cronvall Lasikuituritilät
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Tarve ritilälle, joka on kestävä ja kantava? Siinä tapauksessa lasikuituritilä on erinomainen vaihtoehto teräsritilälle. Lasikuituritilä on yhtä kestävä ja luja kuin teräsritilä, mutta se on myös erittäin kevyt ja kätevä materiaali. 

Lasikuitu- eli lujitemuoviritilä on niin sanottua GRP-ritilää. GRP-yhdistelmä tulee sanoista glass reinforced plastic. Nimensä mukaisesti lasikuituritilä on kovaa kamaa haastavissakin ympäristöissä.

 

Lasikuituritilän käyttökohteet

Lasikuituritilää käytetään kohteissa, joissa tarvitaan syövyttäviä aineita kestävä materiaali, esimerkiksi jäteveden käsittelyssä sekä teollisuudessa. Kestävä lasikuituritilä on erinomainen vaihtoehto myös monissa julkisissa ympäristöissä. GRP-ritilän käyttökohteita ovat sellaiset kulku- ja hoitotasot sekä portaikot ja rampit, missä on perinteisesti käytetty haponkestävää teräsritilää. 

Lasikuituritilän etuja ovat:

  • syöpymisen kestävyys
  • kemiallinen kestävyys
  • kulutuksen kestävyys
  • keveys
  • helppo käsiteltävyys
  • helppohoitoisuus
  • sähkön eristyskyky
  • säänkestävyys

 

Lasikuituritilä on siis todella monipuolinen tuote, jonka käyttökohteissa vain mielikuvitus on rajana.

Lasikuituritilän kantavuus

Cronvallin GRP-ritilät ovat valuritilöitä, jotka valmistetaan lasikuidusta ja hartseista. GRP-ritilä nimetään samalla tavalla kuin teräsritiläkin, eli tuotteesta ilmoitetaan silmäkoko (mitattuna seinämän keskeltä keskelle) sekä kantavan seinämän korkeus ja paksuus. Kantavan seinämän korkeus määrää ritilän kantavuuden. Kantava seinämä on alaosasta hieman ohuempi kuin yläosasta, jotta tuote saadaan painettua valmistusvaiheessa pois muotistaan.

GRP-valuritilöissä on saman korkuiset kantavat seinämät ja sidetangot, ja siksi ritilän kantavuus on joka suuntaan sama. Tämä mahdollistaa ritilän leikkaamisen ja muotoilun ilman, että kantavuus kärsii. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että teräsritilässä kantavuuden määrää kantoteräksen korkeus ja vastaavasti lasikuituritilässä kantavuuden määrää kantava seinämä.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että jos nämä korkeudet ovat samaa suuruusluokkaa teräsritilällä ja GRP-ritilällä, on myös kantavuus samaa luokkaa. Tarkat kantavuudet ilmoitetaan kuormitus taulukoissa, jotka on saatavilla nettisivuillamme Tuotteen lisätiedot -otsikon alla.

 

Cronvallin lasikuituritilät

Cronvallin kaikki lasikuituritilät ovat rouhepintaisia, joten pinta ei ole liukas. Valmispaloista asiakas voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Valmispaloja voi leikata ja muotoilla kantavuuden siitä kärsimättä.

Verkkokauppamme valikoimasta löytyy myös GRP-ritilöiden asennukseen tarkoitettuja haponkestäviä kiinnittimiä sekä kiinnittimiä jatkokiinnitykseen eli ritiläpalojen toisiinsa kiinnittämiseen.

 

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

 

Lasikuituritilät

Katso kaikki artikkelit