Lasikuituritilä on erinomainen vaihtoehto teräsritilälle

tammikuuta, 21 2021
Cronvall Lasikuituritilät
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Asiakas: ”Tarvittais haponkestävää ritilää.”

Cronvall: ”Selvä. Onko lasikuituritilä tuttu tuote? Tämä on kevyt ja huoltovapaa ritilä, jolla on erinomainen kemiallinen kestävyys ja hintakin on haponkestävää terästä huokeampi. Lasikuituritilän mekaaninen kestävyys ja kantavuus on sama kuin teräksen.”

Asiakas: ”Tämä on ihan uusi juttu mulle, mutta kuulostaa hyvältä!”

GRP-ritilä (GRP = glass reinforced plastic) eli lasikuitu- tai lujitemuoviritilä on kovaa kamaa haastavissa ympäristöissä. Lasikuituritilää käytetään esimerkiksi jäteveden käsittelyssä sekä teollisuudessa alalla kuin alalla. Kestävä lasikuituritilä on erinomainen vaihtoehto myös monissa julkisissa ympäristöissä. GRP-ritilän käyttökohteita ovat sellaiset kulku- ja hoitotasot, portaikot ja rampit, missä on perinteisesti käytetty haponkestävää teräsritilää. 


Lujitemuovin etuja ovat:

  • syöpymisen kestävyys
  • kemiallinen kestävyys
  • kulutuksen kestävyys
  • keveys
  • helppo käsiteltävyys
  • helppohoitoisuus
  • sähkön eristyskyky
  • säänkestävyys

Lisäksi teräkseen verrattuna lasikuituritilä on hiljainen ja miellyttävän tuntuinen jalan alla. Lasikuituritilä on siis todella monipuolinen tuote, jonka käyttökohteissa vain mielikuvitus on rajana.

Teknistä tietoa GRP-ritilästä

Cronvallin GRP-ritilät ovat valuritilöitä, jotka valmistetaan lasikuidusta ja hartseista. GRP-ritilä nimetään samalla tavalla kuin teräsritiläkin, eli tuotteesta ilmoitetaan silmäkoko (mitattuna pienan keskeltä keskelle) ja kantavan pienan korkeus ja paksuus. Kantavan pienan korkeus määrää ritilän kantavuuden. Kantava piena on alaosasta hieman ohuempi kuin yläosasta, jotta tuote saadaan painettua valmistusvaiheessa pois muotistaan.

GRP-valuritilöissä on saman korkuiset kantavat pienat ja sidetangot, ja siksi ritilän kantavuus on joka suuntaan sama. Tämä mahdollistaa ritilän leikkamisen ja muotoilun ilman että kantavuus kärsii. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että teräsritilässä kantavuuden määrää kantoteräksen korkeus ja vastaavasti lasikuituritilässä kantavuuden määrää kantava piena. Jos nämä korkeudet ovat samat, teräsritilällä ja GRP-ritilällä on samaa suuruusluokkaa myös kantavuus. Tarkat kantavuudet ilmoitetaan kuormitus taulukoissa, jotka on saatavilla nettisivuillamme Tuotteen lisätiedot -otsikon alla.

Cronvallin kaikki lasikuituritilät ovat rouhepintaisia, joten pinta ei ole liukas. Cronvallin GRP-ritilä myydään 1 m x 1 m -kokoisina ritiläpaloina. Valmispaloista asiakas voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Valmispaloja voi leikata ja muotoilla kantavuuden siitä kärsimättä. Verkkokauppamme valikoimasta löytyy myös GRP-ritilöiden asennukseen tarkoitetut haponkestävät kiinnittimet.

Asiakas: ”Teräsritilää lähdin hakemaan, mutta tätä on pakko testata.”

 


Cronvallin verkkokaupan asiakkaita ovat muun muassa urakoitsijat, kunnat, maanrakennusyritykset, metallirakennepajat ja yrittäjät. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta: tilaat tarvitsemasi tuotteet jopa 10 sekunnissa.

 

Tutustu lasikuituritilöihin

Katso kaikki artikkelit