Leikkipaikan varusteet turvallisen leikin asiantuntijoilta

4 tammikuuta 2023
leikkipaikka
Samuli Saarinen
Kirjoittaja
Samuli Saarinen
Aihe
Oppaat

Taloyhtiön, koulun, tai päiväkodin leikkipaikan rakentaminen on nyt tehty erityisen helpoksi - valitse vain verkkokaupasta sopivat tuotteet ja kohta tilaus onkin jo matkalla! 

Leikkiturva syntyi vastauksena asiakkaiden tarpeisiin, kun leikkikenttien turvatarkastuksia pitkään tehneiltä perustajilta kysyttiin, voisiko heidän kauttaan tilata myös itse leikkivälineet. 

Tuotekehitys sujui sukkelasti ja kaiken keskiöön voitiin asettaa lasten turvallisuus leikkiessä. Nyt Cronvallin verkkokaupasta löytää lähes 100 Leikkiturvan tuotetta, joista suurin osa on juurikin leikkivälineitä, mutta saatavilla ovat myös kestävät ulkokalusteet! Leikkivarusteet täydentävät oivallisesti valikoimaamme, johon kuuluvat myös muut piharakentamisen tarpeet, kuten esimerkiksi suositut kolmilankaverkkoaidat

 

Mistä on hyvä leikki tehty?  img-20201003-wa0020-1170x770

Leikkiturvan osuva nimi kertoo, kuinka ehdottoman tärkeää on varmistaa, että leikki sujuu turvallisesti - viemättä pois leikkimisen iloa. Leikkikentät nähdään sekä vastuullisen rakentajan että säädösten puolesta ikään kuin lasten työpaikkana. "Työturvallisuus" tuleekin ottaa vakavasti sekä suunnittelu- ja tilausvaiheissa että ylläpidossa. Tärkeimpänä erona aikuisten työtilan turvaamiseen voidaan pitää sitä, että vastuuta loukkaantumisvaaran estämisestä ei voi jättää millään tavoin lapselle. 

Leikki on äärimmäisen tärkeää lapsen kehityksen kannalta ja ulkoleikkipaikoilla on erityinen asema sekä henkisen että fyysisen kehityksen mahdollistajana. Lapsen näkökulmasta hyvä leikkipaikka tarjoaa eväitä mielikuvituksen käyttämiseen sekä tilaa ja puitteita itsensä toteuttamiseen.

Toisin, kuin me vanhemmat, lapset eivät jätä leikkiä väliin huonollakaan säällä ja välineiden tuleekin pysyä turvallisina myös kura- ja pakkaskeleillä. Sään- ja kulutuksenkestävyys tekevät Leikkiturvan tuotteista samalla myös pitkäikäisiä ja ohjeidenmukaisella ylläpidolla leikkipaikasta on iloa vuosikymmeniksi. 

Leikkialuetta suunnitellessa on myös hyvä huomioida aikuisten viihtyvyys, jolloin leikin valvominen sujuu sopivan läheltä. Aikuisille voikin rakentaa katoksen, tai paviljongin ja hankkia paikalle jämerät pihakalusteet.

Kalusta leikkipaikkasi kattavasta valikoimasta

Katso kaikki artikkelit