Panssariverkkoaidat ja tarvikkeet alueiden suojamiseen | Cronvall Oy

13 huhtikuuta 2022
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Panssariverkkoaita eli panssariaita on kestävästä, kudotusta verkosta valmistettu aita, jonka pääasiallinen tehtävä on suojata alueita. Se on loistava valinta, kun halutaan pitkäikäinen ja kustannustehokas ratkaisu, joka sopii moniin eri ympäristöihin. Panssariverkkoaita auttaa suojaamaan tai rajaamaan haluttuja alueita, kuten teollisuusalueita, varastoalueita, parkkialueita, liikuntapaikkoja, kierrätysasemia ja voimalaitoksia.

Panssariverkkoaita kestää erinomaisesti eri sääolosuhteita laadukkaiden materiaalien johdosta. Aita on hyvä kuitenkin tarkastaa vähintäänkin kerran vuodessa mahdollisten vaurioiden varalta. Varsinkin keväällä lumien sulamisen jälkeen on hyvä tarkistaa mahdolliset lumitöiden aiheuttamat vauriot aidalle.

 

Panssariverkkoaidan asennus

Panssariverkkoaita on helppo asentaa. Aidan asennus aloitetaan tolppien valamisella maahan. Yleisin tapa kiinnittää aidan tolpat maahan, on valaa ne betonilla maavaraisesti. Aidan asennus onnistuu tarvittaessa näin myös kalliolle. Aidan tolpat on hyvä sijoittaa 3 metrin välein, sekä valun on hyvä olla vähintään 70cm syvä. Oikein asennetut ja jykevästi maassa kiinni olevat tolpat mahdollistavat itse aidan kestävyyden.Tolppien valun jälkeen asennetaan vielä mahdolliset kulma- ja vaakatuet tukemaan tolppia.

Tolppien asennuksen jälkeen panssariverkkoaidan kiinnittäminen aloitetaan ylä- ja alalangan kiinnityksellä ja kiristyksellä. Tämän jälkeen aloitetaan itse verkkoaidan kiinnitys. Verkkoaita levitetään ja laitetaan roikkumaan koukuilla ensin ylälankaan. Ennen verkon varsinaista kiinnitystä, vedetään verkko erittäin kireälle, jotta lopputuloksena on tiukka verkkoaita. Kiristyksen jälkeen verkko kiinnitetään aidan tolppiin ruuveilla ja kiinnityslevyillä. 

Saat tarvittaessa tarkemmat asennusohjeet pyynnöstä tilauksen yhteydessä.

 

Panssariverkkoaidan ominaisuudet

Cronvallin panssariverkkoaidat ovat yksiä markkinoiden korkealaatuisimpia. Aidat valmistetaan Suomessa A-Aidat Oy:llä yli 30 vuoden kokemuksella. Verkoissa käytetyt langat ovat korkealaatuisia lankoja, joiden sinkkipitoisuus ja murtolujuus täyttävät EN 10204-3,1 standardin vaatimukset.

Cronvallin verkkokaupassa myytävät panssariverkkoaidat ovat valmistettu kudostusta sinkitystä verkosta. Sinkityssä verkossa verkkolangan vahvuus on 2,5mm ja 3 mm sekä reunalangan vahvuus 4 mm.

Cronvallin panssariverkkoaitojen silmäkoko on 50mm eli aukon koko on 50x50mm. Panssariverkkoaitaa löytyy eri korkuisina, 1000mm, 1250mm, 1500mm, 1750mm, 2000mm, 2250mm, 2500mm. Yhdessä verkkorullassa on aina 25 metriä aitaverkkoa.

 

Panssariaidan osat

Cronvallin verkkokaupasta saa ostettua myös verkkorullien lisäksi muita tarvikkeita panssariverkkoaidan pystytykseen.

Panssariaidan tolpat

Panssariverkon asennuksessa myymme vakiona 60x60 mm alumiiniprofiilitolppaa. Alumiinitolpan profiili on A-Aidat Oy:n kehittämä. Kyseisissä tolpissa on maksimoitu I-palkin lujuus ja suljetun profiilin kiertojäykkyys. Alumiinitolpat suositellaan asennettavan kohteeseen 3 metrin välein.

Panssariaidan portit

Panssariaitoihin voidaan asentaa joko henkilöiden- tai ajoneuvojen kulkua varten erilaisia portteja. Cronvallin verkkokaupasta löytyy alumiinisia käyntiporttteja, liukuportteja ja ajoportteja. 

Muut panssariaidan tarvikkeet

Verkkokaupastamme löytyy myös erilaisia tarvikkeita panssariaitojen asennukseen ja verkkojen kiinnitykseen. Reunalangan kiristintä käytetään verkon asennuksessa, jotta verkkoon saadaan tarvittava kireys. 

Kulmatuki asennetaan panssariaidan päätyyn tukeakseen tolppia kiristinlangan tuottamilta kovilta väännöiltä. Suositus on, että aitaan laitetaan kaksi kulmatukea per kulma. Eli mikäli panssariaidan muoto on neliö, niin suosittelemme yhteensä kahdeksaa kulmatukea.

Kiristinlanka asetetaan tolppiin ennen itse verkon kiinnitysta. Kiristyslanka tulee aidan ylä- sekä alareunaan. Kiristyslankaa tarvitaan tuplamäärä, eli esimerkiksi 50 m pitkään panssariaitaan tarvitset kiristinlankaa 2 x 50 m, eli lanka tulee ylös ja alas.

Panssariaitatolpan poraruuvia ja alalevykettä tarvitaan, kun itse verkko halutaan kiinnittää tolppiin. Yksi pakkaus sisältää yhteensä 50 kpl poraruuveja ja alalevykkeitä.Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Panssariaidat ja tarvikkeet

Katso kaikki artikkelit