Polykarbonaattilevy on reilusti kestävämpi vaihtoehto lasille

marraskuuta, 19 2020
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Näet todennäköisesti tällä hetkellä todella monessa paikassa läpinäkyviä polykarbonaattilevyjä, vaikka et ehkä sitä suoranaisesti itse huomaa. Meneillään olevan pandemian myötä erilaisia pleksejä ja suojia on nyt lähes jokaisella kaupan tai muun asiakaspalvelupisteen kohdalla. Polykarbonaattilevyjä käytetään toki paljon muuallakin.

Lasi vai polykarbonaattilevy?

Kun halutaan rakentaa jotain suojaavaa tai rajaavaa, mutta samalla läpinäkyvää, on vaihtoehtoina usein lasi tai polykarbonaattilevy. Lasilla on toki laajempiakin käyttötarkoituksia, mutta yleisesti ottaen polykarbonaattilevyä on iskunkestävä ja huomattavasti helpompi käsitellä: 

  • sitä voi sahata
  • se on kevyempää
  • se kestää kovia iskuja

Ennen kaikkea iskunkestävyys on polykarbonaattilevyjen iso etu. Rakennusalalla käytetään iskunkestäviä polykarbonaattilevyjä, joita pienet kolhut tai osumat eivät vahingoita mitenkään. Tällä hetkellä kauppojen tiskillä näkyvien pleksien lisäksi polykarbonaattilevyjä käytetään esimerkiksi katoksia, kattoikkunoita tai valoseiniä tehdessä.

Polykarbonaattilevyä voi myös lämpömuovata. Tämä mahdollistaa sen, että siitä voidaan valmistaa kilpiä, suojaseiniä, suojakoteloita ja muita vastaavia tuotteita, joilta vaaditaan erityistä kestävyyttä.

 

Uusi tuoteperhe Cronvallin valikoimassa

 

Polykarbonaattilevyt ovat tulleet nyt myös meidän valikoimaamme. Levyjä on erilaisia ja suurimmat erot löytyvät arkkien koosta (3050x2050mm tai 2050x1250mm), UV-säteilyn kestävyydestä, sekä levyn paksuudesta, joka vaihtelee valikoimassamme 3mm ja 8mm välillä. Oikean levyn löytymistä helpottaa tässäkin kategoriassa verkkokaupastamme löytyvä hakufiltteri! Hakufiltteri löytyy aina verkkosivun vasemmalta puolelta ja voit rajata sillä hakua esimerkiksi arkkien koon tai levyjen paksuuden mukaan.

 

Cronvallin verkkokaupan asiakkaita ovat muun muassa urakoitsijat, kunnat, maanrakennusyritykset, metallirakennepajat ja yrittäjät. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta: tilaat tarvitsemasi tuotteet jopa 10 sekunnissa.

 

Tutustu polykarbonaattilevyihin

Katso kaikki artikkelit