Polykarbonaattilevy on reilusti kestävämpi vaihtoehto lasille | Cronvall Oy

19 marraskuuta 2020
Polykarbonaattilevy Cronvallilta
Toomas Lehtonen
Kirjoittaja
Toomas Lehtonen
Aihe
Tuotteet

Polykarbonaattilevy on iskunkestävä ja valoa läpäisevä levy, jota voidaan käyttää monissa tapauksissa lasin tilalta. Polykarbonaattilevy on monikäyttöinen materiaali, jota näkeekin hyvin usein sen monien käyttötarkoituksien vuoksi.

Koronaviruksen myötä erilaisia pleksejä ja suojia näkee nyt lähes jokaisessa kaupassa sekä jokaisella asiakaspalvelupisteellä. Kyseiset suojaukseen tarkoitetut esteet ovatkin hyvin monessa tapauksessa polykarbonaattilevyjä. Levyillä on toki paljon muitakin käyttökohteita, joita käymme tässä blogissa läpi.

 

Polykarbonaattilevyn käyttötarkoitukset

Polykarbonaattilevyjä käytetään hyvin usein lasin tilata siksi, että se on erittäin kestävä materiaali. Levyjä voidaan käyttää niin ulkona kuin sisällä ja ne soveltuvat hyvin esimerkiksi ikkunoiksi, katoksiksi, kattoikkunoiksi, valoseiniksi, porras- ja kerroskaiteiden suojalevyiksi sekä koneiden ja laitteiden suojaksi.

Pandemian myötä polykarbonaattilevyt ovat tulleet tutuiksi myös esimerkiksi kaupan kassoilla, julkisissa kulkuvälineissä sekä asiakaspalvelupisteillä. Levyjä voidaan käyttää melkein missä tahansa kohteissa, joissa halutaan suojata ulkoisilta haitoilta ilman näköesteitä.Materiaali – lasi- vai polykarbonaattilevy?

Kun halutaan rakentaa jotain suojaavaa tai rajaavaa, mutta silti samalla läpinäkyvää, on vaihtoehtoina usein joko lasi tai polykarbonaattilevy. Yleisesti ottaen polykarbonaattilevy on kestävämpi ja huomattavasti helpompi materiaali käsitellä kuin lasi. Polykarbonaattia voi muun muassa sahata, se on materiaalina huomattavasti kevyempää, taipuisampaa sekä se kestää koviakin iskuja.

Lasi taas poikkeaa materiaalina tästä. Lasi ei ole yhtä taipuisa ja helposti käsiteltävä materiaali kuin polykarbonaatti. Vaikka iskunkestävää lasia on markkinoilla saatavilla, on sen materiaali silti särkyvä eikä taipuva ominaisuuksiltaan. Ennen kaikkea iskunkestävyys on iso etu. Varsinkin rakennusalalla käytetään iskunkestäviä polykarbonaattilevyjä paljon, sillä pienet kolhut tai osumat eivät vahingoita kyseisiä levyjä mitenkään, toisin kuin lasia.

Polykarbonaattilevyä voi myös lämpömuovata. Sen avulla siitä voidaan valmistaa kilpiä, suojaseiniä, suojakoteloita ja muita vastaavia tuotteita, joilta vaaditaan erityistä kestävyyttä. Levyillä on hyvä sähköneristyskyky ja niitä voidaankin käyttää monilla teollisuusaloilla, kuten elektroniikkateollisuudessa sen vuoksi.

Polykarbonaattilevyt ovat myös siinä suhteessa hyvä ja helppo materiaali korvaamaan lasi, sillä levyjä voidaan leikata normaaleilla sähkötyökaluilla, kuten pyörö- tai vannesahalla. Mikäli levyyn halutaan porata reikiä, onnistuu sekin normaalilla poranterällä.

 

Uusi tuoteperhe Cronvallin valikoimassa

Polykarbonaattilevyt ovat tulleet nyt myös meidän valikoimaamme. Levyjä on erilaisia ja suurimmat erot löytyvät arkkien koosta. Valikoimassamme on joko 3050x2050mm tai 2050x1250mm kokoisia levyjä. 

 

Levyt voidaan erotella myös paksuuden mukaan, joka vaihtelee valikoimassamme 3mm ja 8mm välillä. Oikean levyn löytymistä helpottaa tässäkin kategoriassa verkkokaupastamme löytyvä hakufiltteri! 

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

 

Tutustu polykarbonaattilevyihin

Katso kaikki artikkelit