Pyörötanko on yleinen rakentamisen elementti | Cronvall Oy

10 marraskuuta 2020
Pyörötangot Cronvallilta
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
Tuotteet

Pyörötanko on elementtinä äärimmäisen yleinen perustuote. Pyörötankoja on ympärillämme jatkuvasti; sitä käytetään elementtinä erilaisten tuotteiden rakentamiseen.

Pyörötanko on myös maailman eniten sorvattu tuote, josta sorvataan useita erilaisia pienosia. Pyörötangosta tehdään esimerkiksi erilaisia metalliosia, akseleita, pumppujen osia, moottoreiden- ja kalusteiden osia. Pyörötanko onkin siis puolivalmiste ja yleinen teollisuuden raaka-aine.

 

Pyörötankoja on montaa eri laatua

Cronvallilta löytyy laadukkaita materiaalivaihtoehtoja, kuten ruostumaton teräs (RST) ja tavallinen teräs, sekä erikoismateriaaleja kuten 4460 duplex ja Super duplex. Lisäksi valikoimasta löytyy messinkiä sekä teräsluokkia S355 ja S235.

 

Pyörötankoja valmistetaan eri tavoin, jolloin myös pinnan laatuja on useampaa, kuten kuumavalsattuja, kuorisorvattuja eli rouhesorvattuja tai hiottuja. Tankojen eri pinnan laaduilla on myös eri toleranssimitat. 

 

Toleranssi kertoo kappaleelle sallitut tosimitat, sen nimellismittaan nähden. Toleranssit ilmoitetaan joko rajamitoilla tai ylä- ja alaeromitoin. Toleranssiaste kertoo siis kappaleen tosimittojen sallitun vaihteluvälin eli virhemarginaalin. Toleransseista puhuttaessa K-merkityt toleranssit ovat aina plus-merkkisiä ja H-merkityt aina miinusmerkkisiä. Miinusmerkkinen H-toleranssi on pyörötangoissa aina 0>9, ja plus-merkkinen K-toleranssi aina 0<12.

 

Vedetty pyörötanko on yleisin elementtituote. Vedetyt pyörötangot ovat aina toleranssissa H9 eli miinusmerkkisiä toleranssiltaan, kun taas kuorisorvatut pyörötangot on toleranssissa K12 eli plus-merkkisiä toleranssiltaan. 

 

Pyörötangot netistä

Pyörötangot hinnoitellaan kiloissa, kuten monesti alalla on tapana. Me Cronvallilla ilmoitamme nettikaupassamme, kuinka paljon yksi metri painaa. Siten on helppo tilata kilojen mukaan ja samalla tietää, kuinka paljon se tarkoittaa pituudessa. 

Cronvallin verkkokaupan suodatin auttaa valitsemaan oikean tuotteen helposti. Pystymme toimittamaan heti-toimitukseen laajan valikoiman ruostumattomia, haponkestäviä, messinkisiä ja alumiinisia pyörötankoja.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Osta pyörötangot

Katso kaikki artikkelit