3 vinkkiä helpompiin hankintoihin

15 helmikuuta 2023
Samuli Saarinen
Kirjoittaja
Samuli Saarinen
Aihe
Oppaat

Rakentamisen ja teollisuuden käyttämät tuotteet edustavat todellista raskaan sarjan tuotantoa. Tuotteiden ostamisen ei sen sijaan tarvitse olla raskasta - ota tästä vinkit talteen ja tee työstäsi entistä helpompaa!

Cronvallin tavoitteena on tehdä hankintatyöstä helppoa ja nopeaa sekä poistaa aiemmin prosessia hidastaneita pullonkauloja. Tässä artikkelissa kerromme kolme vinkkiä helpompiin hankintoihin, joita voit ottaa käyttöön omassa työssäsi. Samat periaatteet ovat toimineet myös Cronvallin verkkopalvelun kehityksen lähtökohtana - tavoitteenamme onkin toimia työkaluna parempien hankintojen tekemiseen. 

Jos vastaat joihinkin seuraavista kysymyksistä ‘kyllä’, tästä artikkelista sekä palvelustamme on hyvin todennäköisesti rahanarvoista hyötyä: 

  • Teetkö hankintasi tarjouspyyntöjen kautta useilta eri toimittajilta?
  • Tilaatko yritystilillä toimittajan, tai tukkurin nettiportaalista?
  • Jääkö toimitusajan, saatavuuden ja hinnan selvittäminen eri tuotteista sinun tehtäväksesi? 
  • Joudutko ‘huutelemaan tilaustesi perään’? 

 

Käytä standardituotteita

Suunnitteluvaiheessa kannattaa aina selvittää, mitä tarpeita voit täyttää valmiilla, ns. standardituotteilla. Ajallinen hyöty on yleensä huomattava, kun metritavarasta tai raaka-aineista valmistamisen sijasta käytät valmiita ratkaisuja. Valmiit standardituotteet ovatkin monesti saatavuudeltaan ylivoimaisia. Standardien paras puoli on se, että tuotteiden mitat, materiaalit ja muut ominaisuudet ovat selkeästi tiedossa jo etukäteen. 

Cronvall tuo näiden hyötyjen päälle vielä muutaman lisäominaisuuden, joiden ansiosta valmiit tuotteet ovat entistäkin houkuttelevampi ratkaisu. Kerromme hinnat avoimesti ja pyrimme jo verkkosivuilla tarjoamaan kaiken oleellisen tiedon. Meiltä ostaessasi etuna on myös se, että kaikki tuotteet ovat heti toimitettavissa. Emme siis myy ei-oota, vaan kerromme avoimesti toimitusaika-arvion, joka on keskimäärin vain muutamia päiviä. 

 

Kiinnitä huomiosi materiaaleihin

Maailman raaka-ainemarkkinat ovat edelleen melkoisen turbulenssin keskellä ja saatavuus voi vaihdella rajustikin lyhyen aikavälin sisällä. Tämä taas näkyy hintojen heiluntana sekä huomattavan nopeasti ns. ‘metritavaran’ varastosaldoissa. 

Valmiit tuotteet liikkuvat varastoista hieman hitaammin, joten standardituotteisiin markkinaheilahtelut eivät vaikuta niin äkillisesti. Kun tiedät tarvitsemasi tuotteet, sinulle avautuu myös mahdollisuus kartoittaa eri materiaaleista valmistettua vaihtoehtoja. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat esimerkiksi eri teräslaadut ja alumiini, jotka yksilöllisten ominaisuuksiensa rinnalla jakavat monia hyötyjä - esimerkiksi säänkestävyydessä. 

 

Tilaa netistä

Kun vaihtoehtona on ottaa auto alle ja ajaa noutovarastolle, tai tutkimaan kivijalkakaupan valikoimaa - verkosta ostaminen osoittautuu monesti helpommaksi ratkaisuksi. Kun tehtäväksesi jää vain tuotteiden vastaanottaminen suoraan sovittuun paikkaan ja sovittuna aikana, voit odottaessa keskittyä olennaiseen.

Sama hyöty pätee myös perinteiseen puhelu- ja sähköpostirumbaan, joka pahimmillaan toistuu jokaisen tarvittavan tuotteen kohdalla. Kun tilaus hoituu nappia painamalla ja eri tuotekategoriat löytyvät kaikki samasta paikasta, säästät hankintatyössä rutkasti työtunteja. 

Verkkokauppojen palvelutasossa on kuitenkin eroja, eikä kaikista edes voi varsinaisesti ostaa tuotetta. 

Parhaassa tapauksessa verkkokauppa kertoo tuotteen hinnan ja saatavuuden suoraan, eikä ostaminen vaadi erillistä yhteydenottoa. Ajantasainen tieto varastotilanteesta on myös kullanarvoinen, sillä saadessasi sitovan toimitusaikataulun, pystyt suunnittelemaan työsi sen mukaan. 

Me Cronvallilla suunnittelimme ostokokemuksen täysin “parhaan tapauksen” mukaan - sellaiseksi mistä itsekin haluaisimme ostaa. Kaikki tuotteet ovat saatavilla heti, ilmoitetun toimitusajan puitteissa. Kurkkaa myös artikkelimme määräalennuksista, joita tarjoamme valikoiduille tuotteille! Tehosta siis tekemistäsi näitä vinkkejä sekä Cronvallin tarjontaa hyödyntämällä.

Kehitämme palvelua täysin rakentamisen ja teollisuuden lähtökohdista - yksinoikeudella alan yrityksille. 

Tutustu valikoimaan

Katso kaikki artikkelit