Rakennuskiinnikkeet – miten valita oikea kiinnike? | Cronvall Oy

9 toukokuuta 2022
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Erilaisia rakennuskiinnikkeitä on lukemattomia, muun muassa palkkikengät, kulmalevyt, naulauslevyt, pilarikengät sekä monet muut kiinnikkeet. Rakennuskiinnikkeitä valitessa kaikista tärkeintä on huomioida käyttötarkoitus ja käyttöolosuhteet.

 

Rakennuskiinnikkeen valinta

Rakennuskiinnikkeitä valitessa itse kiinnikkeen malli ja kiinnityksen suunta ovat ratkaisevia. Kiinnikkeen naulat tai ruuvit pitää saada kuormaa vastaan kohtisuoraan suuntaan ja puun syysuuntaan asennettavia nauloja ja ruuveja tulee välttää. Monet kiinnikkeistä kuitenkin ovat melko yleiskäyttöisiä, kuten kulmakiinnikkeet, jotka soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen. 

Myös kiinnitettävän rakenteen materiaali vaikuttaa siihen, minkä tyyppinen kiinnike kannattaa valita. Esimerkiksi terassin rakentamiseen kannattaa käyttää rakennuskiinnikkeitä, jotka soveltuvat painekyllästetyn puun kanssa käytettäväksi. Normaali sinkitty teräskiinnike saattaa ruostua muutamassa vuodessa, jonka vuoksi kannattaa valita korroosiota kestävästä teräksestä, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistetut kiinnikkeet ja ruuvit.

On hyvä myös huomioida, että mikäli kiinnike on kosketuksissa meriveden kanssa, esimerkiksi laitureilla, kannattaa tällöin valita myös korroosiota kestävä materiaali. Kiinnitettävän rakenteen materiaali on hyvä huomioida myös siinä suhteessa, että esimerkiksi hirsirakenteissa on omat vaatimukset, jolloin kiinnikeinä täytyy käyttää hirsikiinnikkeitä.

 

Mitä eri rakennus- eli puukiinnikkeitä verkkokaupassamme on?

Verkkokaupassamme myymme hirsikiinnikkeitä, kulmalevyjä, nauloja ja ruuveja, naulauslevyjä, palkkikenkiä, pilarikenkiä sekä reikävanteita.

Hirsikiinnikkeet

Hirsikiinnikkeet ovat erityisesti hirsi- ja puurakenteille tarkoitetut kiinnikkeet, jotka mahdollistavat puun luonnollisen painumisen. 

Kulmalevyt

Hyvä yleistuote, jota on saatavilla eri mitoituksilla. Kulmalevyjä myydään niin kuumasinkittyjä sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja CE-merkittyjä levyjä kaikkeen rakentamiseen.

Naulat & ruuvit

Verkkokaupastamme löytyy niin ruostumattomasta teräksestä, kuin myös sähkösinkitystä teräksestä valmistettuja ruuveja ja nauloja rakennuskiinnikkeiden kiinnittämiseen.

Naulauslevyt

Kaupassamme myytävät naulauslevyt ovat CE-merkittyjä tuotteita. Naulauslevyjä on saatavilla eri mitoituksilla, kuumasinkittynä ja ruostumattomana. Levyjä asentaessa kannattaa muistaa, että kiinitys tulee tehdä CE-merkityillä ankkuriruuveilla tai ankkurinauloilla. Kaikissa levyissämme on 5mm reikäjako.

Palkkikengät

Palkkikengät valmistetaan joko kuumasinkitystä tai ruostumattomasta teräksestä, ainevahvuudet valitaan liitoksen vaatimuksen mukaan.

Palkkikengistä on saatavilla useita eri leveyksiä ja korkeuksia ja ne soveltuvat asennettavaksi puuhun sekä myös betoniin.

Pilarikengät

Pilarikenkiä käytetään pääasiassa kantaviin rakenteisiin, Verkkokaupassamme on saatavilla kuumasinkitystä teräksestä valmistettuja pilarikenkiä eri mitoituksilla.

Reikävanteet

Reikävanteet soveltuvat monenlaiseen rakentamiseen sekä rakenteiden tukemiseen. Verkkokaupassamme myytävät reikävanteet ovat kuumasinkitystä teräksestä valmistettuja ja niillä onkin hyvä korroosionkesto. Vanteita on saatavilla useita eri paksuuksia, leveyksiä ja reikäjakoja.

Cronvallin kiinnikkeet

Verkkokaupassamme myytävät puukiinnikkeet ovat MiTekin valmistamia ja ne ovat valmistettu joko kuumasinkitystä- tai ruostumattomasta teräksestä. Kaupastamme löytyy myös sähkösinkittyjä tarvikkeita kuten ankkurinauloja.

Kaikki kaupassamme myytävät rakennuskiinnikkeet ovat rakennustuoteasetuksen mukaisia ja asetuksen niin vaatiessa CE-merkittyjä.

Toimitamme kaikki rakennuskiinnikkeet 2-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta. 

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Katso kaikki artikkelit