Rappuralli – haluamme tehdä sen ostamisesta helpompaa| Cronvall Oy

5 joulukuuta 2020
Rappuralli tuotteet Cronvallin yritysverkkokaupasta
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
Tuotteet

Rappuralli, jalkasäleikkö, kehystetty ritilä, puristeritilä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Rappuralli on jokaiselle suomalaiselle tuttu teräsritilä, joka asetetaan ulko-oven eteen sellaisenaan tai upotettuna. Rappurallin tarkoitus on vähentää lumen ja lian kulkeutumista sisätiloihin. 

 

Rappurallien standardisointi

Nimipaljouden lisäksi asiakasta voi hämmentää rappurallien heikko tarjonta. Rappuralleja ei ole juurikaan standardisoitu, vaikka moni ostaja niin ajattelee. Kun standardikoot puuttuvat, nopeaksi ja helpoksi ajattelusta ostosta voi tulla iso päänvaiva.

Mitä hyötyä rappurallien standardisoinnista sitten olisi? Tärkeä etu asiakkaalle on tietenkin kustannussäästö: standardisoitu tuote on mittatilaustuotetta selvästi edullisempi. Valmiin rappurallin ostaminen on myös huomattavasti nopeampaa. Kun rakennusprojekti on lopuillaan, mikä olisi sen mukavampaa kuin mahdollisuus viimeistellä urakka helpolla ja nopealla rappurallin hankinnalla? 

 

Teknistä tietoa rappurallista

Rappuralli on terästä ja se on kuumasinkitty sekä kehystetty. Vaikka rappurallia ei ole valmistettu puristehitsaamalla, kuten erityislujat hoitotasoritilät, on se silti erittäin luja ritilä. Rappuralli ei myöskään tarvitse yhtä suurta lujuutta, sillä se lepää alustaansa vasten koko matkalta.

Rappuralli valmistetaan puristeritilästä. Puristeritilän side- ja kantoteräs puristetaan suurella voimalla yhteen. Teräksessä olevat pienet lovet aiheuttavat puristuksessa kitkaa, joka kuumentaa teräksen. Näin ollen side- ja kantoteräs hitsautuvat kiinni toisiinsa. Tästä nimi puristeritilä. Lopputulos on siisti ja tyylikäs, sillä varsinaista näkyvää hitsisaumaa ei tuotteeseen synny.

 

Cronvallin rappurallit

Rappurallia ei useinkaan tarvitse upottaa alustaansa, joten valmiilla mitoilla pärjää pitkälle. Cronvall tarjoaa matalia valmiita rappuralleja kolmessa eri koossa, ja niitä voi yhdistellä eri suuruisiksi kokonaisuuksiksi.Rappurallimme ovat kooltaan 1000 x 1000 mm, 1000 x 1500 mm ja 490 x 790 mm. Kaikkien jalkasäleikköjemme korkeus on 25 mm, joka usein riittää siihen, että ovia mahtuu aukeamaan. Toivomme, että näistä mitoista tulisi suomalainen standardi. Standardisoinnissa heitämme pallon seuraavaksi suunnittelijoille.

Cronvallin valmiit rappurallit ovat kehystettyjä kuumasinkittyjä puristeritilöitä. Valikoimaamme kuuluu myös rappurallien raaka-aine, eli sinkitsemätön teräksinen puristeritilä, josta asiakas voi itse leikata sopivan kokoisen rappurallin silloin, kun omaan kohteeseen tarvitaan ehdottomasti mittatilaustyötä. Määrämittoihin leikkaamisen jälkeen teräksinen rappuralli täytyy vielä kehystää ja sinkitä. 

Olemme valinneet jalkasäleikköihimme silmäkooksi hieman tiheämmän, 34 x 11 mm silmäkoon. Tässä silmäkoossa metallisäleiden väliin eivät hujahda asiat, jotka eivät sinne kuulu, kuten kävelykeppi tai korkokengän korko. Kaikkien rappuralliemme ritilän mitat ovat siis: silmä 34x11 ja ritilän korkeus 25x2 mm.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Tutustu rappuralleihin

Katso kaikki artikkelit