RST-nelikulmaputki on luja rakennemateriaali | Cronvall Oy

11 joulukuuta 2020
RST-nelikulmaputket Cronvallilta
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe
Tuotteet

Nelikulmaputket ovat jäykkiä hitsattuja rakenneputkia, jotka on optimoitu kestämään mahdollisimman suurta kuormaa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja nelikulmaputkia valmistetaan sekä neliön, että suorakaiteen muotoisina.

RST-putkilla on hyvä korroosionkestävyys, toisin kuin niin sanotulla mustalla raudalla eli normaalilla rakenneteräksellä. Korroosionkestävät nelikulmaputket soveltuvatkin moneen käyttöön sekä sisälle, että ulos.

 

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun nelikulmaputken pintamateriaali

RST-nelikulmaputkien pinnan materiaali vaihtelee sen käyttötarkoituksen mukaan. Pinta voi olla joko vetokirkas tai hiottu. Hiotussa putkessa pinta ja hitsisauma on hiottu grit 320-tasoon. Tämä tarkoittaa sitä, että putken pinta on hiottu tyylikkääksi ja siistiksi. RST-nelikulmaputken hiottua pintaa ei tarvitsekkaan käsitellä mitenkään ja se voi jäädä niin sanotusti esiin. Muun muassa monet kalustevalmistajat käyttävät juurikin hiottuja nelikulmaputkia esimerkiksi huonekalujen jalkoina. 

Vetokirkas nelikulmaputki on kuitenkin se markkinoiden yleisin nelikulmaputki. Tonnimäärältään n.80% markkinoilla valmistetuista nelikulmaputkista on vetokirkkaita RST-putkia. Tämä johtunee osaksi siitä, että järeät yli 50x50 mm paksuiset RST-nelikulmaputket, ovat yksinomaan vetokirkasta laatua. 

 

RST-nelikulmaputken käyttökohteita

Ruostumaton teräs eli rosteri kestää käytännössä ikuisesti, ja nykypäivän rakennusmääräykset vaativat juuri rosteria useisiin rakenteisiin niiden pitkäikäisyyden vuoksi. Rosteriset rakenneputket ovatkin korvanneet perinteisiä teräksestä valmistettuja rakenneputkia jo monissa käyttökohteissa.

RST-nelikulmaputkien tärkein käyttökohde on rakenteet. Tästä johtuen putkia ei näe ympäristössä niin paljo, kuin niitä todellisuudessa käytetään. Putkilla on myös paljon käyttöä näkyvissäkin rakenteissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja nelikulmaputkia käytetään esimerkiksi:

  •       Linjastoilla elintarviketeollisuudessa
  •       Kosteissa tiloissa hyllyjen ja kuljetusvaunujen rakenteissa
  •       Kaiteissa 
  •       Portaiden kantavissa rakenteissa
  •       Portinpylväinä
  •       Eläintarhojen rakennuksissa.

RST-nelikulmaputkesta voi myös jatkojalostaa erilaisia osia. Putken jatkojalostus on mahdollista, sillä RST-nelikulmaputkilla on hyvä hitsattavuus. Onnistuneen hitsaustuloksen saavuttaminen onkin melko helppoa, sillä onhan itse putket myös valmistettu hitsaamalla.

 

Nelikulmaputket verkkokaupasta

Cronvallin verkkokaupasta löytyy laaja valikoima erikokoisia vetokirkkaita RST-nelikulmaputkia. Voit tilata verkkokaupastamme putkia metreittäin, 6 metrin minimitilauserästä ylöspäin. Toimitamme putket nopeilla toimituksilla, jopa 2-4 arkipäivän kuluessa. Näet putkia tilattaessa niiden hinnan, toimitusajan sekä rahdin. 

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katso tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

 

RST-nelikulmaputket

Katso kaikki artikkelit