Nylofor-aidan asennusohje

21 kesäkuuta 2022
Jussi Masalin
Kirjoittaja
Jussi Masalin
Aihe

Nylofor-aitaelementti on monille tuttu tuote. Kolmilankaverkkoaita onkin ensiluokkainen verkkoelementti, jonka pinnan laatu säilyy vuodesta toiseen, sillä se ei ruostu eikä lohkeile.

Aitaelementin asennus aloitetaan tolppien asennuksesta

Aidan asennuksessa suurin työ on tolppien asennus. Nyrkkisääntö on, että tolppa upotetaan maahan 50 cm syvyyteen. Jokaista tolppaa varten tarvitaan siis 50 cm syvä kuoppa, jonka läpimitta on 20 – 30 cm. Tolppien kuopat on helpoin tehdä koneen avulla.

nylofor_fence_drilling

Isommista konevuokraamoista saa vuokrata Avans pienkuormaajia maaporalla varustettuna.

Jos maaperässä on isoja kiviä, tulee kuopasta melkein pakostikin matalampi. Tällöin kivi pitää, joko poistaa kokonaan tai vaihtoehtoisesti porata kiveen reikä harjaterästä varten.

IMG_20220518_122427

Tolppien pystytys

Harjaterästä käytetään tolpan ankkuroimiseen betonoinnin yhteydessä. Betoni kaadetaan tällöin tolpan sisään. Kondenssivedelle porataan tolppaan reikä kohtaan, johon tolpan sisällä olevan betonin pinta asettuu. Kondenssiveden reikä on hyvä porata myös normaalissa kuoppa asennuksessa.

Tolpat pystytetään kuoppiin ja tuetaan suoraksi. Tolpat myös linjataan tukilautojen ja mittalangan avulla. Tämän jälkeen aitaelementit kiinnitetään tolppiin, jolla varmistetaan tolppien oikea etäisyys toisistaan.

Vasta tässä vaiheessa betonin voi kaataa kuoppiin. Kuoppia ei kuitenkaan saa kokonaan täyttää betonilla, jotta asfaltoinnissa jää tilaa. Kuopat täytetäänkin niin, että kuoppa jää noin 1/3 vajaaksi.

IMG_20220519_104224

Kolmilanka-aidan peitelevyjen asennus

Betonoinnin jälkeen odotetaan, että betoni on täysin kuiva ja kovettunut. Kun betoni on kovettunut, poistetaan tolppien tukipuut. Tässä vaiheessa ruuvataan myös peitelevyt kiinni tolppiin.

nylofor_fence_ready

Tilaa Nylofor-aidat suoraan Cronvallin verkkokaupasta

Cronvallin verkkokaupassa voit tutustua Nylofor-aita valikoimaan ja tehdä tilauksen suoraan netistä.

Verkkokaupassamme myydään valmiita Nylofor-aitapaketteja. Valmiissa aita paketeissa on kaikki tarvittava mukana aidan rakentamiseen. Paketti sisältää aitaelementit, tolpat ja kiinnitysosat. Valitse vain tarvittava metrimäärä ja tilaa kolmilanka-aita suoraan verkosta.

Lue lisää kolmilanka-aidoista täältä.

 

Cronvall Oy on rakentamisen terästuotteiden verkkokauppa yrityksille. Kokeile verkkokauppaamme ja ylläty sen helppoudesta. Voit katsoa tarvitsemiesi tuotteiden hinnat kätevästi suoraan verkkokaupastamme – kerromme ne avoimesti. Kaikki tuotteemme ovat yrityksille suunnattuja, joten hinnat ovat aina alv 0%. Mukavia ostoshetkiä kaupassamme!

Kolmilanka-aidat

 

Katso kaikki artikkelit